Het bondsgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bondsgebouw. © Photo News

Vandaag worden licenties uitgedeeld: weinig hoop voor Moeskroen, ook Oostende moet wellicht naar BAS

Belgisch voetbalHoe zal het Belgische profvoetbal er volgend seizoen uitzien? De licentiecommissie laat vandaag weten wie zijn licentie (niet) krijgt. Het is goed mogelijk dat we straks overblijven met zeventien clubs in 1A, zeven in 1B. De integratie van de U23 zit ondertussen opnieuw op een dood spoor. Verdwaalt u met ons mee in de doolhof van het Belgisch voetbal? 

13 reacties

 • jimmy embrechts

  1 maand geleden
  Tegen wanneer worden die uitspraken verwacht ??
 • sven vandevyvere

  1 maand geleden
  Jan goede ideeen, maar ik ben niet overtuigd dat de transfersommen zullen dalen. En als je enkel in het buitenland kan gaan shoppen, zal je het contingent buitenlandse spelers nog vergroten.
 • Marc De Vos

  1 maand geleden
  Waarom elk jaar het "Moeskroen circus " ? Is er iemand die twijfelt dat Moeskroen op het einde de licentie niet gaat krijgen ? Misschien houdt men gewoon graag tradities in ere .
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  Men zou beter een loonplafond (individueel) en een plafond op de totale loonmassa in verhouding tot de inkomsten inbouwen. De transferperiodes botsen met de Europese regels van vrij verkeer van personen. Door heel het jaar transfers mogelijk te maken dalen de transfersommen en vermijd je paniekaankopen op het einde van de transferperiodes. Enkel transfers tussen clubs die in eenzelfde competitie uitkomen zou je tijdens het seizoen kunnen verbieden om competitievervalsing uit te sluiten.
 • Stefan Klemic

  1 maand geleden
  Het bas zal Moeskroen wel redden, zoals elk jaar...
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Is Edward Still als hoofdtrainer bij Sporting Charleroi gewaagde gok? “Hij bewijst dat hij ballen aan zijn lijf heeft”
  PREMIUM
  1

  Is Edward Still als hoofdtrai­ner bij Sporting Charleroi gewaagde gok? “Hij bewijst dat hij ballen aan zijn lijf heeft”

  Een gewaagde gok of slimme zet? Sporting Charleroi verrast met Edward Still (30) als nieuwe hoofdcoach. Rudi Cossey, die 2,5 jaar werkte met de oudste van de Still-broers in de staf bij Club Brugge en Antwerp, zegt chapeau aan Charleroi: “In analyses is Edward zowat het beste van wat er in België te vinden is, de uitdaging zal nu vooral zijn hoe hij een groep kan managen.”
 1. Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"
  Play

  Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"

 2. Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend
  Play

  Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend