.
Volledig scherm
PREMIUM
. © RTBF/Photo News/Belga

Van de Grote Paul Van Himst-show tot de wansmakelijke tifo voor Defour: 100 jaar Clasico’s door bevoorrechte ooggetuigen

Belgisch voetbalHonderd jaar Clasico. Vol vreugde en verdriet, vol passie en vuur. De twee grootste rivalen in de geschiedenis van het Belgische voetbal. De eerste Standard-Anderlecht werd in 1921-1922 gespeeld “op een terrein in zeer goeden staat”. Maar het spel was “droevig” en “minderwaardig” volgens de kranten destijds. Laat het zondag anders zijn op Sclessin. Tien memorabele Clasico’s door de ogen van bevoorrechte ooggetuigen.

4 reacties

 • Aerts Marleen

  1 maand geleden
  Weet die match van 1968 nog. Was 3-0 aan de rust en in het doel werd Nicolay vervangen door Piot.
 • Rudy Claes

  1 maand geleden
  3 - 0 voor de rouches !!
 • Jo Demey

  1 maand geleden
  Waarom het nog de naam classico geven? Een duel tussen 2 vergane glories die thuishoren in de middenmoot, dan mogen we kv mechelen- union ook een classico noemen, dat waren ook ooit 2 toppers.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Voetbal is traditie en emotie. Standard - Anderlecht is al decennia lang een vaste topper tussen 2 clubs die het Belgisch voetbal op de kaart hebben gezet. Twee clubs met een enorme staat van verdienste voor het voetbal en de competitie met spelers die ook bij de Rode Duivels voor vuurwerk zorgden. Gelukkig weten we dat de geschiedenis zich steeds herhaalt.