Photo News
Volledig scherm
© Photo News
RFC Seraing SER
1
EINDE
2
Union USG
 • 75' Goal Simon Elisor
 • Dante Vanzeir Goal 47'
 • Teddy Teuma Goal 72'

Union zonder goed voetbal voorbij Seraing: blunder doelman Galjé en penaltygoal volstaan voor zuinige zege

Jupiler Pro LeagueZuinig gaat ook: Union won met 1-2 op Seraing en borduurt zo zijn ongeslagen reeks verder tot elf matchen. Het duel brak pas echt open na de rust. Vanzeir buitte een blunder van doelman Galjé uit en Teuma zette een strafschop om. Seraing zag zijn overgave alsnog beloond met een tegendoelpunt van Elisor.

1 reactie

 • linda van landeghem

  3 maanden geleden
  Union speelde een goede match. Zege was niet gestolen. Dominant voetbal tegen een ploeg die vooral niet wilde verliezen.
 1. “Emoties kunnen onmiddellijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderweireld passeren
  BELGISCH VOETBAL
  31

  “Emoties kunnen onmiddel­lijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderwei­reld passeren

  “Ze waren met twaalf en niet met elf.” Toby Alderweireld was gisteren niet mals voor de spelleiding van ref Lardot na hun bekernederlaag bij Union. Toch hoeft de verdediger van Antwerp niet voor een sanctie te vrezen. Het Referee Department kan zijn woorden wel plaatsen, zegt operationeel directeur Stephanie Forde: “Onmiddellijk na een wedstrijd kunnen de emoties hoog oplopen.” Het bondsparket kan mogelijk wel nog optreden.
 1. ANALYSE. HLN onderzocht wat de drie grote Belgische voetbalbazen al in hun club staken. Slechts één maakt winst
  PREMIUM

  ANALYSE. HLN onderzocht wat de drie grote Belgische voetbalba­zen al in hun club staken. Slechts één maakt winst

  Een stadion zetten lukt Bart Verhaeghe maar niet. Maar hoe lonen zijn investeringen tegenover Marc Coucke en Paul Gheysens, die andere Belgische voetbalbazen? Eén van hen slaagde erin om geld te verdienen met zijn club. Een andere heeft een half stadion gebouwd. En een laatste heeft vooral afgezien. Hoeveel hebben Verhaeghe, Coucke en Gheysens geïnvesteerd - of gecasht? Wat hebben ze op vlak van infrastructuur neergezet? En hoe boert hun club sportief en financieel sinds hun komst? Een analyse.