Dante Vanzeir.
Volledig scherm
Dante Vanzeir. © Photo News
KV Oostende KVO
1
EINDE
6
Union USG
 • 89' Goal Thierry Ambrose
 • Dante Vanzeir Goal 12' 31'
 • Ross Sykes Goal 63'
 • Simon Adingra Goal 78'
 • Victor Boniface Goal 90'+1'
 • Cameron Puertas Goal 90'+3'

Union zelfs met rotatie met 1-6 oppermachtig op Oostende, coach Vanderhaeghe not amused: “Voel me verantwoordelijk, maar ook in steek gelaten”

Jupiler Pro LeagueUnion haakt zich vast aan Club in de top vier. Een vlotte 1-6-zege op KV Oostende verlengt de zegereeks tot 12 op 12. Vanzeir zette zijn stijgende vorm in de verf met twee goals en een assist. Bij KV Oostende verbeet coach Yves Vanderhaeghe zijn ontgoocheling: “Ik ben dit niet gewoon, niet als speler en niet als coach.”

10 reacties

 • Albert Grisar

  3 maanden geleden
  Volgens mij is Brugge kampioen geworden vorig jaar.
 • Patricia Moyaert

  3 maanden geleden
  Kort door de bocht Jan Vandaele.
 • Dieter Carron

  4 maanden geleden
  Jan vandale union is brussel niet waals ... uw redenering slaat nergens op eigenlijk
 • Nathalie Laporte

  4 maanden geleden
  Union is en was de terechte kampioen vorig jaar
 • AUGUSTIN GHIJSELS

  4 maanden geleden
  St-Gillis ligt voor zover ik weet niet in Wallonië.En Union is 2 klassen sterker dan Oostende.Ze staan zelfs 1ste in Europa en dat ligt ook niet in de Walen.
 1. “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”
  PREMIUM

  “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”

  Van Sint-Truiden tot in Noord-Engeland, van Merseyside tot in Knokke-Heist. Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (34), de kersverse Gouden Schoen die nooit iets aan het toeval overlaat. “Ten tijde van Liverpool trokken we met de feestdagen altijd daarheen. Voor hem altijd een drukke voetbalperiode. Toen wij het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig aan het afwegen (grijnst). Opdat alles zeker zou kloppen.”
 1. Nilsson weer beslissend voor Union op Charleroi, aanwinst Vertessen zal plek niet cadeau krijgen
  1

  Nilsson weer beslissend voor Union op Charleroi, aanwinst Vertessen zal plek niet cadeau krijgen

  Wie doet Union wat? Alvast Charleroi niet, de volgende scalp in de ongeslagen reeks van Union die nu al vijftien competitieduels duurt. En Gustaf Nilsson maakte voor de derde keer op rij een beslissende goal. De Zweed krijgt met nieuwkomer Yorbe Vertessen stevige concurrentie, maar lijkt niet van plan zich te laten wegdrummen. “Iedereen zal moeten vechten voor zijn plaats”, zegt trainer Karel Geraerts.
 2. “Volgend jaar is hij van jou, capi!”: hilariteit bij spelers van Union, die aanvoerder Teuma z’n eigen Gouden Schoen schenken
  3

  “Volgend jaar is hij van jou, capi!”: hilariteit bij spelers van Union, die aanvoerder Teuma z’n eigen Gouden Schoen schenken

  Grappig momentje op training, vanmiddag bij Union. Aanvoerder Teddy Teuma (29), die gisteren op het Gala van de Gouden Schoen uiteindelijk net naast het podium viel, kreeg dan toch zijn eigen exemplaar overhandigd. Iets wat voor de nodige hilariteit zorgde in het Dudenpark en Teuma ging dan ook maar al te graag op de foto met het kleinood. “Volgend jaar is het de jouwe, capi!", klonk het vol zelfvertrouwen in het bijschrift. Aan de Fransman om komende zaterdag, in Charleroi, zijn kandidatuur al meteen extra kracht bij te zetten.