De regering De Croo gaat de huidige fiscale en parafiscale voordelen van beroepssporters en sportclubs hervormen
Volledig scherm
De regering De Croo gaat de huidige fiscale en parafiscale voordelen van beroepssporters en sportclubs hervormen © AP

Twee zinnen zorgen voor onrust: nieuwe regering belooft RSZ-voordelen in het voetbal aan te pakken

Belgisch voetbalAls we het regeer­akkoord mogen geloven, zal de politiek definitief snoeien in de (para)fiscale voordelen van profsporters. Vooral het voetbal, dat jaarlijks meer dan 70 miljoen euro RSZ-korting krijgt, knijpt de billen toe. Zeker nu de N-VA, de enige partij die niet aandrong op scherpe aanpassingen, in de oppositie zit.

 1. Thorup had gesprek met Dewaest, verdediger blijft voorlopig in B-kern
  Racing Genk

  Thorup had gesprek met Dewaest, verdediger blijft voorlopig in B-kern

  Jess Thorup heeft een gesprek gehad met Sébastien Dewaest. De verdediger van Racing Genk zit nu al anderhalve maand in de B-kern, nadat hij in de clinch lag met de vorige coach Hannes Wolf. Dewaest stuurde aan op een vertrek in de transferperiode, maar er liepen geen noemenswaardige aanbiedingen binnen voor de 29-jarige ex-kapitein van Genk. Er wordt nu intern overlegd over de situatie, mogelijk volgt er begin volgende week meer duidelijkheid.
 2. Volleybalcoach Vande Broek geeft advies aan Kompany: “Het is een grote misvatting dat Vincent als coach nog in z’n kinderschoenen zou staan”
  PREMIUM
  Anderlecht

  Volleybal­coach Vande Broek geeft advies aan Kompany: “Het is een grote misvatting dat Vincent als coach nog in z’n kinder­schoe­nen zou staan”

  Hij mag dan al ‘The Professor’ heten en houder zijn van een eredoctoraat in Manchester, toch blijkt Vincent Kompany (34) niet te beroerd om zich in het echte leven te laten bijstaan door een échte hoogleraar: Gert Vande Broek (53), die naam maakte in het volleybal. “Het is een grote misvatting dat Vincent als coach nog in z’n kinderschoenen zou staan.”