Raphael Holzhauser.
Volledig scherm
PREMIUM
Raphael Holzhauser. © BELGA

Twee clubs voor het lastige jaar van de bevestiging: de hamvragen en smaakmakers bij Beerschot en OH Leuven

Belgisch voetbalBeerschot en OH Leuven verrasten vorig seizoen als promovendi vriend en vijand met een straffe competitiestart en enkele mooie uitschieters. Maar dat betekent ook dat ze nu allebei voor het traditioneel moeilijke jaar van de bevestiging staan. Al kunnen ze daarin nog wel steeds rekenen op hun smaakmakers, van wie je natuurlijk ook niet te afhankelijk wil worden. Kunnen ze bevestigen? De hamvragen en smaakmakers van Beerschot en OHL. 

2 reacties

 • Dirk Van den Bogaert

  2 maanden geleden
  Bij Beerschot is Tissoudali nooit (of nog niet?) vervangen geworden en weet ondertussen elke club hoe je Holzhauser uit het spel houdt. Verder had ik vorig seizoen van in het begin al gezegd dat ze blij mochten zijn met een tiende plaats want dat ze in vrije val zouden gaan zodra het vooraan zou beginnen stokken, het werd uiteindelijk een negende stek. Logisch ook wanneer je zoveel doelpunten slikt. Ik voorspel hen een moeilijk seizoen. Idem dito voor OHL trouwens, mocht Henry nog vertrekken.
 • Alfons Detemmerman

  2 maanden geleden
  Ja dat is nu eenmaal het lot van kleinere ploegen. Vooral omdat ze vorig jaar (vooral Beerschot dat rechtmatig promoveerde) financieel in de zak gezet werd door de bond
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Waarom Andrew Hjulsager niet Europees speelt: “Als ze niet spelen, dan is dat omdat ik iedereen aan boord wil houden”
  AA Gent

  Waarom Andrew Hjulsager niet Europees speelt: “Als ze niet spelen, dan is dat omdat ik iedereen aan boord wil houden”

  AA Gent kan tegen Flora Tallinn geen beroep doen op Andrew Hjulsager. De Deen is nog geblesseerd aan de hamstrings, maar ook voor de volgende groepswedstrijden van de Buffalo’s in de Conference League komt hij niet in aanmerking. Hjulsager maakt immers net zoals Malede en Marreh geen deel uit van de Europese selectie van AA Gent. Omdat Gent over onvoldoende Belgen beschikt, moest Hein Vanhaezebrouck keuzes maken.
 2. “Belgische clubs zijn in handen van makelaars. KV Oostende niet." Of waarom de Amerikaanse Duchâtelet maar clubs blíjft kopen
  PREMIUM
  KV Oostende
  2

  “Belgische clubs zijn in handen van makelaars. KV Oostende niet." Of waarom de Amerikaan­se Duchâtelet maar clubs blíjft kopen

  KV Oostende is een kleine garnaal in het profvoetbal. Maar in alle stilte zijn de Amerikaanse bazen de kustploeg aan het uitbouwen tot een sleutelpion in een Europees voetbalnetwerk met zes clubs. Het systeem van Roland Duchâtelet, waar computers en cijfers de plaats van makelaars innemen, en spelers als pionnen op een schaakbord rondgeschoven worden. “Haters zullen er altijd zijn”, zegt big chief Paul Conway. “Maar wat wij doen is net goéd voor het voetbal.”