Anderlecht en Zulte Waregem gingen zwaar in de clinch om Thorgan Hazard.
Volledig scherm
PREMIUM
Anderlecht en Zulte Waregem gingen zwaar in de clinch om Thorgan Hazard. © HLN

TRANSFERSOAPS. Reconstructie van acht maanden heen-en-weergetrek aan het shirt van Thorgan Hazard door Anderlecht en Zulte Waregem

VoetbalEen opsporingsbericht wordt verspreid. Op de dag van het Gala van de Gouden Schoen komt topfavoriet Thorgan Hazard plots niet opdagen voor de training bij Zulte Waregem. Na acht maanden getrek - zeg maar gesleur - is zijn lichaam op: “Ik ben er ziek van.” Reconstructie van een van de meest ophefmakende transfersoaps in het Belgisch voetbal, deel 4. Ruziën in 2013 en 2014 op de veemarkt om het gouden kalf van de Jupiler Pro League: Anderlecht, een makelaar met bulldozerreputatie die zich verraden voelt, een louche advocaat en een club die zich weert als een duivel in een wijwatervat.

9 reacties

 • Michel Roman

  1 maand geleden
  Anderlecht verzwakt stelselmatig de rechtstreekse tegenstanders door zo goedkoop mogelijk de betere spelers weg te halen om ze daarna te laten verkommeren. Deze tactiek is altijd al de tactiek van Anderlecht geweest , en het zal zo blijven. Daarom is het ook de meest gehate ploeg in België. Thorgan heeft destijds de goede keuze gemaakt om niet naar Andelecht te gaan !
 • Lucas Vissers

  1 maand geleden
  De Belgische competitie betekend gewoon niets, nada, niente ! Geef ik gewoon geen eurocent aan uit !
 • Geert Vander Heyden

  2 jaar geleden
  Het grote Anderlecht , toen misschien maar nu al paar jaar niets meer. Twee jaar na elkaar geen Europees en plaats 6&8 whoehahaha hahaha.
 • Henri Papel

  2 jaar geleden
  Als supporter van Borussia Mönchengladbach heb ik enkele jaartjes van Thorgan kunnen genieten. Heeft toen een verstandige beslissing genomen. Jammer dat hij nu bij Een andere topploeg speelt.
 • Dave Janssens

  2 jaar geleden
  “Ze hadden ons net geklopt voor de titel, dan laat je je niet zomaar doen” Grootste drogreden ooit. Kadert meteen de soort mentaliteit.
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.