Silvio Proto.
Volledig scherm
PREMIUM
Silvio Proto. © HLN

TRANSFERSOAPS. Oorlog tussen maffieuze makelaar en Van Holsbeeck: na eindeloze soap belandde Silvio Proto niet bij Barcelona, wel bij Anderlecht

Belgisch voetbalPlots zat zijn maffieuze makelaar op Camp Nou te onderhandelen. Silvio Proto aan de zijde van Ronaldinho en Lionel Messi bij FC Barcelona? Zestien jaar geleden was het bijna zover. Op zijn 22ste was hij op de transfermarkt plots grof wild. Na een onderlinge oorlog tussen zijn agent en Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck tekende Proto uiteindelijk toch voor paars-wit. Het verhaal achter dé transfersoap van 2005 leest u in de vijfde aflevering van onze reeks ‘transferdeals die álles hadden kunnen veranderen’.

8 reacties

 • Nicolas Van Brussel

  2 maanden geleden
  Ik denk echt dat Proto een betere internationale carrière had kunnen maken. Het siert hem we dat hij in België wou blijven voor zijn vrouw. Was een van de beste keepers in zijn top-jaren.
 • Gerda De Bruyn

  2 maanden geleden
  nog iemand voor de beloften van anderlecht?
 • Linda D'Haese

  2 jaar geleden
  Nu heeft Proto bij Anderlecht nog een mooie tijden gekend maar bij Barelona zou hij op een zijspoor beland zijn en kon dit het einde betekend hebben
 • Sam Valkenborgs

  2 jaar geleden
  Waarom zou Proto niet bij Barca kunnen spelen ? Hesp, Arnau, Dutruel, Pinto en Valdes waren ook geen toppers maar ik schat Proto toch even hoog in als deze heren.
 • jozef van riel

  2 jaar geleden
  @Bart & Dirk. Herinneren jullie Carles Busquets? 10 jaar in de A-kern van Barcelona waarvan 2 jaar als 1ste keus. Was dat dan zo'n goede doelman? Als je het voetbal wat kent,zal je weten van niet!