Club-voorzitter Bart Verhaeghe en Hans Vanaken
Volledig scherm
Club-voorzitter Bart Verhaeghe en Hans Vanaken © Photo News

Topclubs krijgen (een beetje) hun zin: beslissing over bedrijfsvoorheffing uitgesteld tot maart

Belgisch voetbalDe regering heeft de nieuwe regeling over de RSZ-voordelen in de sport gisteravond goedgekeurd. Kleine verdieners zullen voortaan geen RSZ-bijdragen meer moeten betalen, topverdieners zullen aardig in de buidel mogen tasten. En de bedrijfsvoorheffing? Die discussie wordt uitgesteld naar maart. Achtergrond over hoe de grote voetbalclubs een kleine overwinning vierden. 

9 reacties

 • FAS GOETHALS

  1 jaar geleden
  Als je de wens van het volk moet uitvoeren wordt het lachen geblazen. Iedereen wil wat anders en Iedereen denkt enkel aan zichzelf. Van simplisme gesproken!
 • yvo mast

  1 jaar geleden
  Onze regering, of hoe je deze juristen bende ook noemt, buigt nog altijd voor de macht van het geld en niet voor de wens van het volk.
 • Ronny Popelier

  1 jaar geleden
  Tim , steld zich altijd en overal ten dienste van de ploeg en zijn kopmannen. Zonder probleem maalt in een ruk 100km af . Stopt nooit, altijd ten dienste , de grootste en de sterkste knecht sedert jaren. Tim is gewoon top voor Deceuninck Quick Step.
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  De geloofwaardigheid van de Belgische competitie komt in het gedrang voor buitenlandse spelers. Als hun arbeidsvoorwaarden wijzigen binnen de duur van hun contract is dat toch een feit waar men niet naast kan. Het recht op een netto loon op papier is ook niet vast te houden. De bijdragen zijn bij wet vastgelegd, en je kan zoiets niet wijzigen door het zomaar te vermelden in een arbeidsovereenkomst. Een werkgever zou zo ook alle bijdragen voor rekening van de werknemer kunnen leggen ... Kan niet.
 • Noel DE BRUYCKERE

  1 jaar geleden
  Ofwel moet dit in de Europese unie opgenomen worden of anders nergens.als dit alleen in België doorgaat doet de regering aan competitievervalsing op Europees gebied.
 1. Een droom vervuld, een garantie op goals kwijt: Genk laat Onuachu naar Southampton trekken en vangt minstens 18 miljoen euro
  76

  Een droom vervuld, een garantie op goals kwijt: Genk laat Onuachu naar Southamp­ton trekken en vangt minstens 18 miljoen euro

  Racing Genk is een garantie op goals kwijt. De competitieleider liet op de slotdag van de wintermercato de Premier League-droom van Paul Onuachu (29) in vervulling gaan. De topschutter verhuisde voor 18 miljoen euro (plus 3 miljoen) naar Southampton, waar hij voor 3,5 seizoenen tekende. Genk haalt als vervanger Toluwalase Emmanuel Arokodare (22). En dat is serieus balen voor Anderlecht, want alles leek erop dat hij bij paars-wit zou tekenen.
 1. “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”
  PREMIUM

  “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”

  Van Sint-Truiden tot in Noord-Engeland, van Merseyside tot in Knokke-Heist. Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (34), de kersverse Gouden Schoen die nooit iets aan het toeval overlaat. “Ten tijde van Liverpool trokken we met de feestdagen altijd daarheen. Voor hem altijd een drukke voetbalperiode. Toen wij het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig aan het afwegen (grijnst). Opdat alles zeker zou kloppen.”
 2. Roos Vormer getuigt over de breuk van haar man met Club Brugge: "Als Ruud gefrustreerd is, is álles zwart en slecht”
  PREMIUM
  22

  Roos Vormer getuigt over de breuk van haar man met Club Brugge: "Als Ruud gefrus­treerd is, is álles zwart en slecht”

  Na meer dan acht jaar lief en leed te delen met Club Brugge, zit ze straks samen met Ruud Vormer in een loge van Zulte Waregem. “Ik ben blij dat hij níet mag spelen, het is zo al verwarrend genoeg.” Roos America (37), over de breuk van manlief met blauw-zwart, het buitenland, een ‘pubercapuchon’ en broccoli met kip. “Als je de enige bent die constant vrolijk moet doen... ‘Ja, dááág. Zoek het ‘effe’ lekker uit’”