Club-voorzitter Bart Verhaeghe en Hans Vanaken
Volledig scherm
Club-voorzitter Bart Verhaeghe en Hans Vanaken © Photo News

Topclubs krijgen (een beetje) hun zin: beslissing over bedrijfsvoorheffing uitgesteld tot maart

Belgisch voetbalDe regering heeft de nieuwe regeling over de RSZ-voordelen in de sport gisteravond goedgekeurd. Kleine verdieners zullen voortaan geen RSZ-bijdragen meer moeten betalen, topverdieners zullen aardig in de buidel mogen tasten. En de bedrijfsvoorheffing? Die discussie wordt uitgesteld naar maart. Achtergrond over hoe de grote voetbalclubs een kleine overwinning vierden. 

9 reacties

 • FAS GOETHALS

  2 maanden geleden
  Als je de wens van het volk moet uitvoeren wordt het lachen geblazen. Iedereen wil wat anders en Iedereen denkt enkel aan zichzelf. Van simplisme gesproken!
 • yvo mast

  2 maanden geleden
  Onze regering, of hoe je deze juristen bende ook noemt, buigt nog altijd voor de macht van het geld en niet voor de wens van het volk.
 • Ronny Popelier

  2 maanden geleden
  Tim , steld zich altijd en overal ten dienste van de ploeg en zijn kopmannen. Zonder probleem maalt in een ruk 100km af . Stopt nooit, altijd ten dienste , de grootste en de sterkste knecht sedert jaren. Tim is gewoon top voor Deceuninck Quick Step.
 • Marcus Camps

  2 maanden geleden
  De geloofwaardigheid van de Belgische competitie komt in het gedrang voor buitenlandse spelers. Als hun arbeidsvoorwaarden wijzigen binnen de duur van hun contract is dat toch een feit waar men niet naast kan. Het recht op een netto loon op papier is ook niet vast te houden. De bijdragen zijn bij wet vastgelegd, en je kan zoiets niet wijzigen door het zomaar te vermelden in een arbeidsovereenkomst. Een werkgever zou zo ook alle bijdragen voor rekening van de werknemer kunnen leggen ... Kan niet.
 • Noel DE BRUYCKERE

  2 maanden geleden
  Ofwel moet dit in de Europese unie opgenomen worden of anders nergens.als dit alleen in België doorgaat doet de regering aan competitievervalsing op Europees gebied.
 1. Radja Nainggolan in opmerkelijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”
  Play
  Gouden Schoen
  13

  Radja Nainggolan in opmerke­lijk interview op Gouden Schoen: “Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: ‘Wat doet die allemaal?’”

  Radja, zoals we hem kennen: recht voor de raap. Nainggolan (33) was gisteravond een van de topgasten op de Gouden Schoen, en dus kon een uitgebreid interview met Gilles De Bilde niet ontbreken. De sterkhouder van Antwerp kwam daarin terug op enkele uitspraken die hij vorige maand deed over Noa Lang (22). “Als hij nu eenmaal zo is, dan moet ik dat accepteren.”