De ploeg van Lierse voor aanvang van het beslissende duel op Standard (bovenste rij vlnr. Bart De Roover, Eric Van Meir, Karel Snoeckx, Denis Kliouev, Bob Peeters en Nico Van Kerckhoven; onderste rij (vlnr.): Philip Haagdooren, Ives Serneels, Dirk Huysmans, David Brocken en Stanley Menzo.
Volledig scherm
PREMIUM
De ploeg van Lierse voor aanvang van het beslissende duel op Standard (bovenste rij vlnr. Bart De Roover, Eric Van Meir, Karel Snoeckx, Denis Kliouev, Bob Peeters en Nico Van Kerckhoven; onderste rij (vlnr.): Philip Haagdooren, Ives Serneels, Dirk Huysmans, David Brocken en Stanley Menzo. © Photo News

STUNTPLOEGEN. Het sprookje van Lierse, exact 25 jaar geleden laatste ‘kleine’ kampioen: “Met enige zin voor overdrijving, wij werden kampioen aan de toog”

VOETBALVandaag is het exact 25 jaar geleden dat Lierse voor één van de meest spraakmakende stunts zorgde in de Belgische voetbalgeschiedenis. Met een groep vrienden van ‘onder de kerktoren’ pakten de Pallieters in 1997 de landstitel. “Ik had Union de titel gegund, maar nu blijven wij wel de laatste ‘kleine’ kampioen. Daar ben ik nog altijd heel trots op.”

0 reacties

 1. TRANSFERSOAPS. Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”
  PREMIUM
  Voetbal
  12

  TRANSFER­SOAPS. Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”

  Als het van Arsène Wenger had afgehangen, dan had Émile Mpenza ooit voor Arsenal gevoetbald. Hij zat zelfs bij hem aan tafel. Ook Juventus wilde de Rode Duivel. Maar Schalke 04 gokte en uiteindelijk won niemand. Hoe een exorbitante vraagprijs ervoor zorgde dat de opmars van Mpenza gefnuikt werd, bespreken we in aflevering twee van onze reeks “transferdeals die álles hadden kunnen veranderen”. Mpenza blikt terug: “Ik had één van de Invincibles kunnen zijn.”