Sporteconoom Wim Lagae (rechts) denkt dat Club op weg is om zoals Bayern te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Sporteconoom Wim Lagae (rechts) denkt dat Club op weg is om zoals Bayern te worden. © Photo news - KU Leuven

Sporteconoom Wim Lagae fileert jaarrekeningen 1A-clubs: “Club Brugge kan het Bayern München van België worden”

Belgisch voetbalHLN dook in de jaarrekeningen van alle huidige 1A-clubs sinds 2015. Het resultaat is een unieke inkijk onder de motorkap van het Belgisch voetbal. Sporteconoom Wim Lagae constateert: “De rijken worden rijker. De kloof wordt alleen maar groter.” Wat dat met verlichte despoten te maken heeft, leest u hieronder. 

31 reacties

 • Sven Vandevyvere

  1 maand geleden
  Erwin van Roy , zolang de opbrengsten hoog genoeg zijn om jaarlijks de korte termijnschulden af te betalen ,is er geen probleem . Een bedrijf die zoals rsca een negatief eigen vermogen heeft wordt onder curatele geplaatst.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Brugge is nu halfweg zijn 7 vette jaren. De tijd dringt na het beursdebacle. En het stadion, dat staat er nog niet! Verhaeghe is een meester in mooie bouwplannen, helaas realiseerde hij nog niets - Uplace? Clement is een meester in uitvluchten en discussies, maar een visie? Hopen op Cercle zeker!
 • Erwin Van Roy

  1 maand geleden
  André Christiaens dan is het net als bij de banken in 2008 wachten tot de bubbel uiteen spat hè. Toen hij Club Brugge in 2011 overnam had het een schuld van €130000 schulden nu 10 jaar later 61 miljoen euro schuld. Zoals ik zei wachten tot de bubbel barst. Niet te verwonderen dat hij al een deel ten gelde wil maken.
 • André Christiaens

  1 maand geleden
  In het leven heb je altijd wat wederom keert, 7 vette en 7 magere jaren. Voor Verhaege zijn tijd had Cub enkele magere jaren omdat een duivenmelker de Club bestuur, maar nu zit er wel iemand die bedrijfskunde heeft gestudeerd en kapitaal krachtig is en weet hoe je van 1 € er 2 € kan maken.Als men je milj. toesteekt en je weet hoe ze te gebruiken en te vermeerderen, ja dan word je groot, bekijkt maar de werking van de banken. Door de werkman zijn loon, zijn ze ook sterk geworden.
 • Boone Patrick

  1 maand geleden
  niet overdrijven hé
 1. De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigende middenvelder"
  Play

  De Bilde: "Witsel blijft onze beste verdedigen­de middenvel­der"

 2. Bekijk hier nog eens hoe Merlier uit z'n klikpedaal schiet en Nizzolo zich laat ringeloren door katachtige Ewan
  Play
  Giro

  Bekijk hier nog eens hoe Merlier uit z'n klikpedaal schiet en Nizzolo zich laat ringeloren door katachtige Ewan

  12 mei