Dejan Veljkovic op archiefbeeld.
Volledig scherm
Dejan Veljkovic op archiefbeeld. © BELGA

Spijtoptant Veljkovic noemt minstens 15 trainers, managers en bestuurders: kregen onder anderen Leko, Leekens en Van Holsbeeck cadeaus en (honderd)duizenden euro's aan geheime commissies?

Propere HandenGeorges Leekens, Ivan Leko en Herman Van Holsbeeck, dat zijn drie van de minstens vijftien personen aan wie Dejan Veljkovic, de spijtoptant in Operatie Propere Handen, naar eigen zeggen geld in het zwart heeft betaald. Voor hun ‘hulp’ bij transfers van spelers uit de portefeuille van Veljkovic kregen ze (honderd)duizenden euro’s aan geheime commissies of dure cadeaus, zoals luxehorloges. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. 

44 reacties

 • Phil Duncan

  8 maanden geleden
  Waar is het sluitend bewijs van die foefelaar ?? Anderen betichten om zelf vrijuit te gaan ? En dan nog opnieuw een makelaarsvergunning krijgen ?? Zou levenslang geschorst moeten worden .
 • Linda D'Haese

  8 maanden geleden
  Het grote probleem is dat zwart geld bijna altijd cash gegeven word of ergens op een rekening in een fiscaal paradijs niet uit te maken van wie die rekening is
 • ronny cuypers

  8 maanden geleden
  Ik ben zeer benieuwd wat er van komt en vooral hoeveel er in de doofpot zal verdwijnen.
 • Carlo Verstappen

  8 maanden geleden
  En wat gaan ze met die mensen doen? Laten straf schrijven? 100 bladzijden ik mag niet frauderen.
 • Jos Schoebben

  8 maanden geleden
  Wat een lafaard! Jaren mensen gebruikt en misbruikt tot meerdere eer en glorie van zijn portefeuille, en als het dan te warm wordt ze allemaal, zonder effectief bewijs (het is woord tegen woord), aan de galg willen praten om toch nog zijn eigen hachje te redden. Hoe laf kan je zijn? En dat wil dan nog opnieuw zijn intrede doen in de corrupte en overbetaalde voetbalwereld!
 1. Kris Luyckx, advocaat van Dejan Veljkovic, stelt dat gevolgen voor voetbalbond “manifest” zullen zijn: “Schadeclaim van misschien zelfs miljoenen euro’s”
  Play
  Belgisch voetbal

  Kris Luyckx, advocaat van Dejan Veljkovic, stelt dat gevolgen voor voetbal­bond “manifest” zullen zijn: “Schade­claim van misschien zelfs miljoenen euro’s”

  “Er zijn vandaag 11 rode kaarten uitgedeeld”, vertelt Kris Luyckx, advocaat van Dejan Veljkovic, over de nieuwe wending in ‘Propere Handen’. De rechtbank van eerste aanleg van Brussel heeft onder meer de schorsing van Veljkovic, die veroordeeld was wegens matchfixing, van tafel geveegd. “Het rapport is vernietigend. De rechtbank heeft kipkap gemaakt van de juridische knoeiboel die het BAS in het verleden (2019, red.) beslist heeft.”