Ruud Vormer testte vorige week positief op corona.
Volledig scherm
Ruud Vormer testte vorige week positief op corona. © Photo News

Spelersvakbond Sporta heeft bedenkingen bij coronaprotocol Pro League: “Er zitten hiaten in het systeem”

Belgisch voetbalDe recente coronaopstoot bij Club Brugge, Beerschot en Eupen roept her en der vragen op omtrent de deugdelijkheid van het protocol van de Pro League. Ook bij spelersvakbond Sporta heeft men zijn bedenkingen. “De enige min of meer waterdichte oplossing is alle ploegen maandenlang ‘opsluiten’ in een afgeschermd resort. Maar of dat haalbaar en wenselijk is...”

5 reacties

 • Marcel Bontinck

  3 maanden geleden
  Voetballers organiseren lockdown feestjes,vieren overwinning in de kleedkamer,eten gezellig samen in het clubrestaurant en hebben ondertussen de hoogste besmettingsgraad van alle beroepen.Waarom zouden zij zich zorgen maken,zelfs de analisten op TV vinden het geweldig.
 • Raf Reygaerts

  3 maanden geleden
  Voetballers ijn ook een soort super verspreiders en dat niet alleen in clubverband. Ze gaan daarna ook doodleuk terug naar gezin en familie om het virus uit te dragen. Lang leve het geld van koning voetbal. En wij zullen ons wel beperken tot 1 contact.
 • Philippe De Naeyer

  3 maanden geleden
  FCB staat voor het eerst dit seizoen op kop en daar zijn ze met het stopzetten van de competitie! Nog snel paar matchen spelen zodat aan de quota voldaan wordt en ze kunnen de ‘gekregen’ trofee weer de lucht in steken. 
 • Ronny Quintens

  3 maanden geleden
  Na het maken van een doelpunt , tijdens het wisselen van spelers , na de wedstrijd is er veel zichtbaar contact . Start daar eens mee . Hoever zitten de mensen van elkaar ? Er is plaats genoeg in een leeg stadium .
 • Rudiger Peleman

  3 maanden geleden
  Iedere burger moet zich aan de corona regels houden op straffe van, behalve die overroepen voetballers die elkaar kussen en omhelzen na het maken van elk doelpunt. in elke ploeg zijn er corona gevallen ontdekt. Wij mogen met moeite met 4 samenkomen, waar is de logica?.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"