Simon Mignolet is een van de grootverdieners in de Jupiler Pro League, Charles De Ketelaere wordt wellicht onhoudbaar door het nieuwe wetsontwerp.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Mignolet is een van de grootverdieners in de Jupiler Pro League, Charles De Ketelaere wordt wellicht onhoudbaar door het nieuwe wetsontwerp. © Photo News

SOS Topclubs over fiscale hervorming: is er nog ontsnappingsroute om plafond vier miljoen euro belastingskorting op te trekken?

Jupiler Pro LeagueDe Belgische topclubs slaan alarm na het wetsontwerp om de belastingskorting vanaf 1 januari te beperken tot maximaal 4 miljoen euro: zij vrezen een ‘brain drain’ van jong talent en het ‘failliet van de sector’. De hamvraag: kunnen zij de verdeelde politieke wereld nog aanporren het plafond radicaal op te trekken en een overgangstermijn voorzien?

59 reacties

 • Carl Peeters

  2 maanden geleden
  Alleman gelijk voor de wet. Niet enkel de gewone mens, maar ook de multinationals, de voetbalclubs en de politiek.
 • Sven Vandevyvere

  2 maanden geleden
  De oplossing : alle Belgische clubs worden satelliet clubs van buitenlandse topclubs. Die betalen de lonen van de voetballers die ze stallen in België . Oei , nadeel voor Belgische staatskas (geen lonen, geen rsz), geen Belgische verankering meer ( clubs worden speeltje van een rijke rus, chinees, … ) en eigen jeugd krijgt geen kansen meer.
 • Dirk Keizer

  2 maanden geleden
  Wij gewone burgers moeten met ons karig loon de torenhoge energiefacturen betalen. Aan rijke voetballers geven ze belastingvermindering. Bedankt Bouchez.
 • Eddy Vermote

  2 maanden geleden
  Over wat gaat de federale regering vallen: klimaat? energie? pandemie? fiscale hervorming? Er was een nooit geziene politieke samenhorigheid bij begin corona, de vraag is nu waar de put meer dan ooit kan gevuld worden? Hopelijk in de lente van 2022!
 • Vanhercke Franky

  2 maanden geleden
  Heel juist sofie!!!! Multinationals maar ja waar zitten de heren politici zelf met hun centen in?? Juist de internationals!