Candriam achteraan de truitjes bij Club Brugge en op de borst bij Anderlecht.
Volledig scherm
Candriam achteraan de truitjes bij Club Brugge en op de borst bij Anderlecht. © BELGA

Slecht nieuws voor Club Brugge en Anderlecht: Belfius zal sponsorcontract niet verlengen

Belgisch voetbalEen klassieke sponsor verlaat het voetbal. Staatsbank Belfius moet besparen en zal zijn contracten met Club Brugge en Anderlecht niet verlengen. Miljoenen sponsorgelden vallen weg, voor Anderlecht komt er mogelijk ook een einde aan een lange traditie.

31 reacties

 • jan verboven

  4 dagen geleden
  De ceo een bonus van 1000000€en de rest voor de aandeelhouders.voor de klant zal niks veranderen
 • ronny wenselaers

  4 dagen geleden
  Eindelijk begrijpen ze het , kunnen beter de miljoenen aan goede doelen geven . Dit zou de banken, meer respect bijbrengen .
 • Eric Bex

  4 dagen geleden
  In het geval van Club gaat het jaarlijks over één miljoen euro op een omzet van 120 miljoen euro dus zo een drama is het ook weer niet.
 • Frans De Neef

  4 dagen geleden
  Waarom rekent men altijd op bedrijven ,men had ook aandelen van club kunnen kopen , maar toen bleek niemand thuis
 • Ferdinand Drees

  4 dagen geleden
  Zowel Brugge als Anderlecht zullen daar wakker van liggen, vooral wat er binnenkort boven hun hoofd kan hangen. Belfius zal wel een goede reden hebben alhoewel zij samen met de CD&V de Arco gedupeerden blijkbaar vergeten zijn.
 1. Waarom stopt Belfius? En gaat ons voetbal moeilijke tijden tegemoet? Sporteconoom Thomas Peeters beantwoordt vier vragen over sponsorvertrek bij Anderlecht en Club
  PREMIUM
  JUPILER PRO LEAGUE

  Waarom stopt Belfius? En gaat ons voetbal moeilijke tijden tegemoet? Sporteco­noom Thomas Peeters beant­woordt vier vragen over sponsorver­trek bij Anderlecht en Club

  Club Brugge en Anderlecht moeten na het vertrek van Belfius een nieuwe (hoofd)sponsor zien te vinden. Hoe lastig wordt die zoektocht? Waarom keert de bank het voetbal de rug toe? En wat als straks ook de sponsoring van gokbedrijven wegvalt? Sporteconoom Thomas Peeters beantwoordt de meest prangende vragen. “Anderlecht en Club zullen nu niet plots in paniek schieten.”
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Genk ziet Dessers voor 6,5 miljoen euro naar Cremonese trekken, twee versterkingen op komst
  JUPILER PRO LEAGUE
  26

  Genk ziet Dessers voor 6,5 miljoen euro naar Cremonese trekken, twee versterkin­gen op komst

  RC Genk bereikte vandaag een akkoord met Cremonese over de transfersom van Cyriel Dessers (27). De spits trekt voor 6,5 miljoen euro plus bonussen naar de Serie A. Vandaag legt hij zijn medische testen af. Racing blijft niet bij de pakken neerzitten. Het trekt de portemonnee voor de Deense back Rasmus Carstensen en de Argentijn Matias Galarza, en daar zal het zeker niet bij blijven.