Links de opstandige Beverse fans, rechts een emotionele Emilio Ferrera bewerkstelligt met Seraing de promotie
Volledig scherm
Links de opstandige Beverse fans, rechts een emotionele Emilio Ferrera bewerkstelligt met Seraing de promotie © Wim Naert/PN

Seraing promoveert naar 1A, Waasland-Beveren zakt tot onvrede van de fans die poort blokkeren en ongenoegen uiten bij CEO

Jupiler Pro LeagueWaasland-Beveren heeft zich niet kunnen redden en degraderen. De Waaslanders moesten in een dubbele confrontatie hun meerdere erkennen in Seraing. De Luikenaars keren voor de eerste keer in 25 jaar weer terug op het hoogste niveau. 2-5 nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd. Tot woede van een honderdtal Beverse fans, die na de match samentroepten om de stadionpoort te blokkeren. De Beverse CEO Antoine Gobin kwam de gemoederen bedaren.

  1. Belgisch voetbal deed het financieel degelijk voor corona, “maar het is noodzakelijk om nog meer in te zetten op de jeugd”
    Belgisch voetbal
    1

    Belgisch voetbal deed het financieel degelijk voor corona, “maar het is noodzake­lijk om nog meer in te zetten op de jeugd”

    Europees voetbal en transfers. Die twee factoren bezorgden het Belgisch profvoetbal een redelijk financieel jaar in 2019-2020, volgens onderzoeksbureau Deloitte. De echte impact van corona zal pas volgend jaar zichtbaar zijn. Maar twee zaken zijn wel heel duidelijk: “Hou de salarislast onder controle. En de jeugd zal cruciaal zijn voor de toekomst.”