Eleven Sports
Volledig scherm
© Eleven Sports

Rood of geen rood? Oordeel zelf over de fases van onder meer Odjidja en (slaande?) Vanaken

Jupiler Pro LeagueEr zijn deze speeldag weer enkele rode kaarten uitgedeeld, al dan niet na een tussenkomst van de VAR. Hieronder kunt u de betwistbare fases herbekijken en zelf oordelen of de rode kaart — of het uitblijven ervan — terecht was.

 1. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.
 2. EXCLUSIEF. OHL-voetballer Sofian Kiyine (25) spreekt voor het eerst na zijn spectaculaire ongeval: “Een kilometer voor het ongeval werd het me zwart voor de ogen, ik herinner me niéts”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. OHL-voetballer Sofian Kiyine (25) spreekt voor het eerst na zijn spectacu­lai­re ongeval: “Een kilometer voor het ongeval werd het me zwart voor de ogen, ik herinner me niéts”

  Ze gingen in een zucht de wereld rond, de beelden van Sofian Kiyine. Nog sneller dan de Mercedes A waarmee de OH Leuven-middenvelder eind maart een sporthal in Flémalle binnenvloog. Meteen werd zijn proces gemaakt: hierzie, de zoveelste jonge profvoetballer/brokkenpiloot. En nog gedronken ook, nota bene als moslim in de ramadan. Al die tijd beet Kiyine op zijn lip. Tot nu. “Tijd om het échte verhaal te vertellen”, zegt hij in een exclusief gesprek. “Het beeld dat van mij is geschetst, strookt van geen kanten met wie ik ben.”