Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regering wil gunstregime profvoetbal zo snel mogelijk terugschroeven: “Allemaal verontwaardigd over die cijfers”

Belgisch voetbalMinister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil de fiscale en parafiscale voordelen van het Belgisch profvoetbal "diepgaand hervormen". 

38 reacties

 • Jacques Leonard

  2 weken geleden
  Echt een schande, ze kunnen een beetje voetballen, maar iedereen gelijk voor de wet. Een gewone arbeider betaalt meer dan deze grootverdieners. Waarom, op hun 35ste moeten ze nog enkel rusten zeker? Ze zijn moe van één wedstrijd/week? Deze wetgeving moet met terugwerkende kracht dadelijk aangepast worden. Liefst heden nog! Sommige verdienen op één maand meer dan een gewone burger in gans zijn loopbaan. De pot op. Dat weet iedereen toch al jaren deze ongelijkheid. Stop deze ongelijkheid.
 • Hans Verelst

  2 weken geleden
  Duurste speler van belgie zit in brugge. Mijnheer Mignolet. Betaalt minder belastingen dan een verpleegster. Degoutant is dat gewoon.
 • Jan Jansens

  2 weken geleden
  Als je van uw bevolking 40% van hun brutoloon afroomd en verwacht dat ze 45 jaar aan een stuk werken dan moet je voetballers die tot 100 000€ per maand verdienen geen fiscaal gunsten geven. Dat het voetbal anders niks meer zal voorstellen zegt veel over de sport zelf maar moet niet door de belasting betaler betaald worden. Als je ze hoge lonen kan betalen kan je RSZ ook betalen.
 • christophe debondt

  2 weken geleden
  @Jozef Beunen, prima verwoordt!
 • willem van gool

  2 weken geleden
  Meer belasten komt rechtvaardig over maar als de regering denkt dat ze hiermee inkomsten gaan genereren, vergissen ze zich. Het Belgische voetbal zal in een negatieve spiraal terecht komen. Minder netto inkomen zal de betere spelers (nog sneller) doen vertrekken. Daardoor nog minder inkomsten van Europees voetbal, minder toeschouwers, minder tv rechten, minder reclame-inkomsten. De belastingvoet zal hoger liggen en rechtvaardiger zijn maar de geïnde belastingen zullen eventueel zelfs dalen.
 1. Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Giro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"
  Play

  Remco Evenepoel heeft "gezonde spanning" voor Gi­ro-start: "Voel me goed en fris, maar ben vooral heel blij om er weer bij te zijn"

 2. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"