Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Regering wil gunstregime profvoetbal zo snel mogelijk terugschroeven: “Allemaal verontwaardigd over die cijfers”

Belgisch voetbalMinister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) wil de fiscale en parafiscale voordelen van het Belgisch profvoetbal "diepgaand hervormen". 

39 reacties

 • paul remy lemmens

  10 maanden geleden
  ze moeten ook betalen voor de extra tijd dat de politie bij hen presteert voor veiligheid , alle evenementen moet zelf de kosten van de politie zelf betalen.
 • Jacques Leonard

  1 jaar geleden
  Echt een schande, ze kunnen een beetje voetballen, maar iedereen gelijk voor de wet. Een gewone arbeider betaalt meer dan deze grootverdieners. Waarom, op hun 35ste moeten ze nog enkel rusten zeker? Ze zijn moe van één wedstrijd/week? Deze wetgeving moet met terugwerkende kracht dadelijk aangepast worden. Liefst heden nog! Sommige verdienen op één maand meer dan een gewone burger in gans zijn loopbaan. De pot op. Dat weet iedereen toch al jaren deze ongelijkheid. Stop deze ongelijkheid.
 • Hans Verelst

  1 jaar geleden
  Duurste speler van belgie zit in brugge. Mijnheer Mignolet. Betaalt minder belastingen dan een verpleegster. Degoutant is dat gewoon.
 • Jan Jansens

  1 jaar geleden
  Als je van uw bevolking 40% van hun brutoloon afroomd en verwacht dat ze 45 jaar aan een stuk werken dan moet je voetballers die tot 100 000€ per maand verdienen geen fiscaal gunsten geven. Dat het voetbal anders niks meer zal voorstellen zegt veel over de sport zelf maar moet niet door de belasting betaler betaald worden. Als je ze hoge lonen kan betalen kan je RSZ ook betalen.
 • Sofie Lagrainge

  1 jaar geleden
  @Jozef Beunen, prima verwoordt!
 1. Eerste titel ooit (met groot volksfeest) en Harry Kane in zak en as: de exploten van Hein Vanhaezebrouck
  Play
  AA Gent
  1

  Eerste titel ooit (met groot volksfeest) en Harry Kane in zak en as: de exploten van Hein Vanhaeze­brou­ck

  “Er was geen enkele reden om niét met Hein door te gaan”, haalde manager Michel Louwagie aan bij de contractverlenging van Vanhaezebrouck tot 2024. Want Hein in een combo met AA Gent, dat is al een succes gebleken. Van de eerste titel - met legendarische boottocht - over de sippe blik van Harry Kane en een straffe 37 op 42. De exploten van Hein Vanhaezebrouck op een rij.