Lawrence Visser.
Volledig scherm
Lawrence Visser. © BELGA

Regels rond handspel veranderen: onbewust contact zelden nog strafschop of fout

Belgisch voetbalOp een infosessie in het Belgian Football Center in Tubeke heeft het Professional Refereeing Department woensdag de veranderingen in de spelregels toegelicht. De voornaamste wijziging is de regel rond handspel. Voor een bal die met de hand geraakt wordt, zal niet zo vaak meer een overtreding gefloten worden.

13 reacties

 • rudy jacobs

  2 maanden geleden
  Allee de Eu doet zijn intreden ook in het internationale voetbal, m.a.w ieder land zijn eigen regels.En dan maar roepen op wij zijn een, wat een joke.
 • Ludwig De Witte-Steen

  2 maanden geleden
  De refs deden dit toch al, omdat de oude regel unfair was.
 • jozef van riel

  2 maanden geleden
  Aan de mensen die hier commentaar op geven. Dit is eigenlijk gewoon zoals vroeger!!
 • ward dejongh

  2 maanden geleden
  Nog meer verwarring enkel goed voor een paarse club
 • Wouter Van de Walle

  2 maanden geleden
  Dat is weer de interpretatie van de ref en zal dus toch weer voor veel discussie zorgen
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Jelle Vossen komt er met 1 speeldag schorsing vanaf na armslag en rode kaart tegen Cercle
  Play
  Jupiler Pro League
  28

  Jelle Vossen komt er met 1 speeldag schorsing vanaf na armslag en rode kaart tegen Cercle

  Jelle Vossen wordt één speeldag effectief geschorst na zijn rode kaart afgelopen weekend. Hij krijgt twee speeldagen voorwaardelijke schorsing en een boete van 2.000 euro. Dat heeft het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal beslist. Het Bondsparket had nochtans een zwaardere straf van drie speeldagen en een boete van 3.000 euro gevorderd tegen de spits van Zulte Waregem.