Seck en Mbokani doen hun beklag bij scheidsrechter Erik Lambrechts na de match.
Volledig scherm
Seck en Mbokani doen hun beklag bij scheidsrechter Erik Lambrechts na de match. © BELGA

Referee Department beslist: doelpunten Mbokani terecht afgekeurd, late gelijkmaker Miazga was geldig

Belgisch voetbalNa de heisa van afgelopen weekend is er nu duidelijkheid: de twee doelpunten van Dieumerci Mbokani in Anderlecht zijn wel degelijk terecht afgekeurd. Dat heeft het Referee Department van de KBVB laten weten. Scheidsrechter Lambrechts handelde bij de late 2-2 van Miazga eveneens correct.

16 reacties

 • johnny palmaers

  1 maand geleden
  Het was voor mij als neutrale toeschouwer duidelijk aan wiens kant de ref(s) stond(en) tijdens deze match. Ik lees ook met verbazing de uitleg van De Bleeckere aangaande de genomen scheidsrechterlijke beslissingen. De principes aangaande hun eigen ingevoerde term "clear error" werden tijdens deze match door henzelf danig met de voeten getreden. Ik ben benieuwd hoe ze hun komende beslissingen in het voordeel van RSCA gaan verwoorden woensdagavond na Genk-RSCA.
 • marc van viem

  1 maand geleden
  Uiteraard. De tentakels van het Project spreiden zich meer en meer door de voetbalbond.
 • Rudi Meulemeester

  1 maand geleden
  Aan alle RSCA-haters: ik geef eventjes zo voor de vuist weg enkele matchen waarbij de arbitrage flagrant in het nadeel was van RSCA en hen punten kostte. Dus het riedeltje dat RSCA zou bevoordeeld worden, is ronduit lachwekkend: op Charleroi, op KVO, thuis Beveren, Mechelen en laatst nog tegen Genk voor de beker.
 • Guy Moreels

  1 maand geleden
  Een schande, wat daar in het Lottopark gebeurd is. Maar ja : beslissingen alleen om RSCA te helpen. Alleen...met een punt zijn ze niets ! Komt Brugge eigenlijk nog goed uit !
 • Gino Van Rompaey

  1 maand geleden
  Het wordt stilaan lachwekkend, al die beslissingen die steeds in het voordeel van anderlecht vallen. En dan de bondscoach die, van zodra een speler van anderlecht een halve wedstrijd goed speelt, hij die onmiddellijk opneemt in zijn selectie om toch maar een beetje marktwaarde te creëren.