De spelersbus van KRC Genk trok terug naar Limburg nadat het veld in Oostende onspeelbaar werd verklaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De spelersbus van KRC Genk trok terug naar Limburg nadat het veld in Oostende onspeelbaar werd verklaard. © Belga

Reconstructie van het sneeuwballengevecht tussen Genk en Oostende: "Wij moeten zomaar aannemen dat KVO er alles aan deed om te spelen?”

Belgisch voetbalDrie uur heen, de ijsvlakte van Oostende zien en drie uur terug in de bus. De afgelasting Genk - Oostende zorgde voor irritatie bij de Limburgers. “Wie controleert dat clubs er effectief alles aan doen om hun veld speelklaar te krijgen?”, vraagt TD De Condé zich af. Bij KVO zijn ze er heilig van overtuigd dat wél alles op alles werd gezet.

9 reacties

 • Joeri D'hollander

  2 maanden geleden
  Boete van 50 000€.. daar liggen ze niet echt wakker van in de rijke voetbalwereld. 0-5 forfait cijfers, das veel pijnlijker.
 • jan christiaen

  2 maanden geleden
  Wie is er de eigenaar van het stadion? Huurt kvo het stadion niet van de stad Oostende? Zo ja, dan is de stad verantwoordelijk.
 • bernadette rik

  2 maanden geleden
  ik hoor juist op het nieuws welke onzin eruit gekraamd wordt over de speelvelden voor de heren voetballers, wetende dat er in vlaanderen +/- 10 van de bevolking aan de armoedegrens zit, zijnde +/- 640000 mensen, waarom dergelijke investeringen, er zit geen kat in de stadions, zet de voetballers op tijdelijke werkloosheid of in de etalage en dan zullen ze ook weten wat het is om met 1300€ per maand rond te komen
 • steve kenis

  2 maanden geleden
  Die COO van Oostende: in de tijd van Paul Van Himst zou hierop gespeeld worden. Amateurisme ten top! Hoe komen zo’n mensen toch altijd in het voetbal terecht. In andere landen geen wedstrijden moeten afgelast worden. Maar iedereen wil wel in eerste klasse spelen. Simpel, dikke boete, 0-5 verliezen en bij een 2de keer uit het professioneel voetbal. RSCA supporter
 • Geert Debusschere

  2 maanden geleden
  0-5 forfait. Anderlecht fan.
 1. Hoe zit het nu weer met de verdeling van de Europese tickets? En wat als Racing Genk ook de beker wint?
  Belgisch voetbal
  4

  Hoe zit het nu weer met de verdeling van de Europese tickets? En wat als Racing Genk ook de beker wint?

  De reguliere competitie in de Jupiler Pro League zit er bijna op. Na zondag is het tijd voor de play-offs. De top-4 strijdt in de Champions’ play-offs om de titel én Europees voetbal en de nummers 5 tot en met 8 maken via de Europe play-offs óók nog kans op een Europees ticket. Maar hoe zit het nu weer exact? En welke gevolgen kan bekerwinst van Genk of Standard hebben? Een overzicht.
 1. Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool
  Play

  Courtois kroont zich tot held van de avond tegen Liverpool

 2. Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne
  Play

  Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne