Operatie Propere Handen.
Volledig scherm
PREMIUM
Operatie Propere Handen. © HLN - Getty Images

Professor fiscaal recht Michel Maus doet oproep aan overheid: “België als fiscaal en parafiscaal gidsland: wat heb je daar aan als de rest van Europa niet volgt?”

VoetbalPropere Handen: 56 verdachten en meer dan 44 miljoen aan valse contracten. RSZ-voordelen: flink afgebouwd. Het Belgisch voetbal smeult na. Wat meer schuldbesef zou op zijn plaats zijn, vindt professor fiscaal recht Michel Maus. Maar evengoed moet ook de politiek haar verantwoordelijkheid nemen - ministers Vincent Van Petegem (CD&V) en Frank Vandenbroucke (Vooruit) op kop.

8 reacties

 • Louis Dedenker

  6 maanden geleden
  De professor heeft gelijk, België wil altijd heiliger zijn dan de paus maar faalt in bijna alles. Vergeet ook niet hoe moeilijker je het maakt hoe rapper bedrijven verhuizen. Wat baat het dat België het groene voorbeeld wil zijn, als de rest van de wereld niet mee wil. Dat is met dit geval hetzelfde, dat is wat hij bedoelt.
 • Johan Aerts

  6 maanden geleden
  Wat de politiekers wel duidelijk hebben gemaakt de laatste jaren is. ..je kan beter een goede gangster zijn (goed de geschreven wet van buiten kennen ) dan een goede huisvader.
 • dirk bogaerts

  6 maanden geleden
  Dat we eerst al in België aan eerlijke belastingen doen en niet enkel in het voetbal
 • Linda D'Haese

  6 maanden geleden
  De politici in het Europees pakken sommige bedrijven aan voor concurrentie vervalsing maar de grote voetbalploegen laten ze met rust nergens word er meer fraude en bedrog gepleegd dit kan alleen maar omdat ze er zelf beter van worden een bende profiteurs
 • nico baelde

  6 maanden geleden
  Er is een spreekwoord dat zegt : begin eerst voor je eigen deur te vegen. Er zal altijd ongelijkheid bestaan, er is nu eenmaal geen verenigd Europa, dit is een uitvinding van uitgerangeerde politici die weinig goeds brengt voor de gewone mens.