Links: Sébastien Delferière, rechts: Bart Vertenten.
Volledig scherm
Links: Sébastien Delferière, rechts: Bart Vertenten. © photonews

Probeerde Mechelen via matchfixing in 1A te blijven? "Toprefs onderhielden innige vriendschap met Veljkovic"

Belgisch voetbalDe Belgische topscheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten onderhielden erg nauwe banden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic. In die mate zelfs, dat Veljkovic hen gebruikt zou hebben om te proberen KV Mechelen in eerste klasse te houden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Volgens De Tijd hebben de speurders ook "harde bewijzen" over geknoei met matchen in play-off 1. Ondertussen bracht Club Brugge-trainer Ivan Leko de nacht door in de cel.

90 reacties

 • Danny Vermont

  3 jaar geleden
  Voetbal verbieden . Nieuwe sport van maken . Geldspel
 • ralph ERNST

  3 jaar geleden
  Geert Corens: Eupen-Mouscron WERD al onderzocht maar er werd NIETS onregelmatig gevonden ! Feit is dat Mouscron gewoonweg in mekaar stuitte en dat kan (bijna) iedere club gebeuren !
 • Jean Huysmans

  3 jaar geleden
  Uit wat ik hier lees kan ik niets anders dan insinuaties halen tegen KVM. Ik vraag mij af vanwaar al die andere onzin komt.
 • andy liekens

  3 jaar geleden
  Nogal een geluk dat de grote ploegen zog niet bezig houden met omkoping. Alleen kvm doet zoiets al zijn ze er nochtans vorig jaar dikwijls aangefloten. Op die manier houden ze de grote corrupte clubs buiten schot.
 • Fabrice Braccio

  3 jaar geleden
  Wow volgens de persconferentie in Hasselt is de grootste roeper (KVM) de grootste schuldige.4 (VIER) bestuursleden worden verdacht van actieve (poging tot) omkoping