Pierre François, CEO van de Pro League, zat gisteren samen met vertegenwoordigers van de vakbonden.
Volledig scherm
Pierre François, CEO van de Pro League, zat gisteren samen met vertegenwoordigers van de vakbonden.

Pro League werkt aan tegenvoorstel: maximumloon waarop voetballer RSZ-bijdragen betaalt fors optrekken

Jupiler Pro LeagueTerwijl de politiek de fiscale voordelen van voetballers wil aanpakken, bereidt de Pro League een tegenvoorstel voor. De clubs zouden bereid zijn de schatkist te spijzen met 15 miljoen euro. Neem dat met een korrel zout.

37 reacties

 • Eddy Van De Velde

  2 jaar geleden
  Waarom maximum loon? Gewoon betalen op wat ze verdienen.
 • Dirk Daems

  2 jaar geleden
  dat ze dat aanpakken en een meer uitgebalanceerde bijdrage uitwerken is prima, maar doe dat dan voor iedereen, de politiekers, de CEO's, en al de andere rijken die hieraan ontsnappen... want daar lees je hier geen woord over...typisch hoe de media de mensen gedwee iets voorkauwen dat ze blindelings geloven, en daardoor de ogen sluiten voor al de andere profiteurs...
 • Marc Faes

  2 jaar geleden
  Ideaal om dit eens op Europees vlak te regelen maar daar willen onze EU ministers niet aan beginnen. Ze zouden eens echt moeten werken voor hun riante loon.
 • marie dree

  2 jaar geleden
  Afschaffen al die uitzonderingen... Ze mogen al blij zijn dat al die politie-inzet niet moet betaald worden om hun centjes binnen te kunnen rijven...
 • Johan Vervaeck

  2 jaar geleden
  Iedereen gelijk voor de wet, mijnheer François, dat gefoufel wat u voorstelt moet eruit. Nog liever geen voetbal meer, dan verschil en discriminatie tussen bevolkingsgroepen maken. Diegene die nog dergelijke voorstellen doet, gewoonweg de gevangenis instoppen omwille van burgerlijke ongehoorzaamheid aanprijzen.