Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pro League reageert op voorstel Van Peteghem: “We vrezen dat deze maatregelen zowel kleine als grote clubs kunnen treffen in hun overlevingskansen”

Belgisch voetbalDe Pro League vreest dat de huidige hervormingsplannen van het fiscaal stelsel en de RSZ-regeling voor profsporters onomkeerbare schade zullen toedienen aan het Belgisch voetbal. De vereniging zegt de ambitie van de federale regering om 43 miljoen euro op te halen, te aanvaarden, maar doet twee tegenvoorstellen aan de fiscale teksten van Financiënminister Vincent Van Peteghem (CD&V) om die doelstelling te halen.

4 reacties

 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  So what? Elke maatregel die de regering treft, treft de burger diep in de portemonnee. Waarom niet het voetbal? Wat is de meerwaarde van voetbal? Overbetaalde jumpers die elke coronaregel aan hun laars lappen.
 • Filip Vanlaeken

  2 jaar geleden
  Professioneel voetbal verdient geen voorkeursbehandeling. Bij zonnepanelen is men duidelijk: wie er geen heeft moet niks extra betalen tov mensen met panelen. Wel zo wil ik het ook voor voetbal zien : wie geen voetbalspeler is moet nt meer beyalen om het gat vd voetballers te vullen. Afschaffen die boel.
 • Willy Devroey

  2 jaar geleden
  Hebben ze al het geld dat ze al die jaren niet hebben moeten betalen opgesoupeerd? Waarschijnlijk. Ik dacht dat een club moest worden geleid zoals een onderneming: als een goede huisvader. Hebben waarschijnlijk de gulzige vos korter benaderd. Maar dan nog slagen ze er niet in. Ze gaan er van uit dat hun vriendjes, de politici, die altijd gratis mogen naar de match komen hen dat niet zal aandoen dat ze no wel moeten betalen. Vergelijk eens wat een arbeider betaalt aan belastingen en bijdragen.
 • swa joepers

  2 jaar geleden
  Gewoon de volle pot als iedereen is genoeg geweest met al die voorkeurbehandelingen en blijf weg uit Qatar zou da prijskaartje wel eens willen zien