Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pro League pleit voor uitstel van fiscale hervorming in Belgisch voetbal: “We lopen recht op de muur af”

Belgisch voetbalPierre François, de CEO van de Pro League, heeft woensdagavond bij de RTBF gepleit voor uitstel van de fiscale hervormingen die op komst zijn in het Belgisch voetbal. Hij trok er aan de alarmbel. “Met minder inkomsten door de gesloten stadions en hogere fiscale lasten, lopen we recht op de muur af”, klonk het.

56 reacties

 • Jos Van De Plas

  1 jaar geleden
  Wat Pierre François, als profspelers zouden belast worden als elke ander burger? Dan zou hun extravert loon belast worden aan gemiddeld 55 % en niet aan 22 %. Waarvan dan nog 80 %terugvloeit naar de respectievelijke clubs. Het moet maar eens ophouden met dat elitair gedoe en steak met gouden randjes. En het gepalaver dat zij ons land hebben gediend, fiscale en sociale lasten ontwijken en blijven happen in de vette taart is het.
 • Linda D'Haese

  1 jaar geleden
  DE grote clubs komen janken en vragen uitstel van de belasting hervorming dat ze eerst stoppen met miljoenen te betalen aan spelers en de technische staf als ge ziet dat Union op kop staat met zes punten voorsprong met maar een vijfde van hun budget en het is voor iedereen crisis de meeste mensen moeten rond komen met 1500 euro per maand
 • Francois Jonckheere

  1 jaar geleden
  Voor iedereen hetzelfde vanaf 01.01.2022 ! Discussie gesloten dan, ook voor ministers, parlementsleden en tutti quanti !
 • luc holvoet

  1 jaar geleden
  Wacht tot de mensen volgend jaar hun energie factuur zullen krijgen, dan zullen er pas veel tegen de muur lopen maar dat heeft geen belang zeker?
 • Camiel Dusoir

  1 jaar geleden
  En dan wéér op de lange baan , pienter