Kevin Kis van Union en Ambroise Gboho van Westerlo.
Volledig scherm
Kevin Kis van Union en Ambroise Gboho van Westerlo. © BELGA

Ploegen in buitenlandse handen kunnen niet aan hun geld: “Wij worden behandeld als maffiaclub”

Belgisch voetbalVerschillende banken blokkeren of schrappen ­rekeningen van voetbalclubs “uit angst voor ­witwaspraktijken”. Enkel ploegen in buitenlandse handen worden geviseerd.

10 reacties

 • Francois Jonckheere

  1 jaar geleden
  Heb nooit begrepen waarom buitenlandse maatschappijen investeren in belgische voetbalploegen t.t.z. ben niet gek, zal ongetwijfeld zijn om hier of ginder zwart geld witr te wassen. De dag dat dat niet meer lukt of niks meer opbrengt zal het rap gedaan zijn.
 • Freddie Heremans

  1 jaar geleden
  Ofwel heb je clubs als RSCA met een onbetrouwbare casinospeler als Coucke aan het roer, ofwel clubs waarvan de eigenaars buitenlandse imvesteerders zijn. Is zoals de cholera of de pest. Dood moet je, vroeg of laat.
 • etienne vijverman

  1 jaar geleden
  niet verwonderlijk of denkt men dat die buitenlandse eigenaars zomaar hier investeren .........voor wat hoort wat ......
 • Erwin Van Roy

  1 jaar geleden
  Ze zijn In België gewoon bezig de voetbal kapot aan het maken. Op deze manier speelt de Belgische nationale ploeg en de competitie op het niveau van Gibraltar en San Marino.
 • Christian Deckers

  1 jaar geleden
  De topclubs hebben zodanig véél macht dat enkel zij - op alle mogelijke manieren, hoe laag en laf ook, - altijd de "topclubs" zullen blijven. Zij hebben alles wat van tel is in dit land in hun zakken: de politiek, justitie en de banken.
 1. Van den Bergh danst niet uit respect voor overleden prins Philip
  Play

  Van den Bergh danst niet uit respect voor overleden prins Philip

 2. "Ongelooflijk!": ook Portugees José de Sousa smijt ninedarter op Premier League darts
  Play

  "Ongeloof­lijk!": ook Portugees José de Sousa smijt ninedarter op Premier League darts