Wouter Corstjens (Patro Eisden) is een van de profvoetballers uit Eerste Nationale die zich laat vertegenwoordigen door Walter Van Steenbrugge. Rechts: Pierre François.
Volledig scherm
Wouter Corstjens (Patro Eisden) is een van de profvoetballers uit Eerste Nationale die zich laat vertegenwoordigen door Walter Van Steenbrugge. Rechts: Pierre François. © Demey/VTM Nieuws

Pierre François geeft rechtszaak Patro tegen KBVB weinig kans: “Promotie naar profcompetitie dwing je niet af in minitoernooi op twee weekends”

Belgisch voetbalDe voetbalbond is gedagvaard door Patro Eisden en 46 profs uit de hoogste amateurreeks 1ste nationale: zij halen discriminatie aan niet te mogen spelen terwijl de profs in 1A en 1B wel mogen. Pro League-CEO en jurist Pierre François geeft in persoonlijke naam als jurist het initiatief niet veel kans: “Het is niet omdat een speler een profcontract heeft dat de competitie professioneel is.”

60 reacties

 • Evan De Jongh

  2 jaar geleden
  Dus ploegen waar "prof" spelers spelen willen blijven spelen, en de ploegen in die reeks dan waar geen prof spelers spelen, die mogen dan niet spelen? Tegen wie gaan die "prof" ploegen dan spelen, tegen hun eigen? Of competitie met twee ploegen tegen elkaar? Of enkel de "prof" spelers opstellen en spelen met vier spelers per ploeg? En als ze Pro League ook stilleggen moeten ze aan Eleven waarschijnlijk geld terugbetalen, dat willen ze vermijden met hulp van Ben Weyts, ze hebben de beste lobby.
 • Francine Nickmans

  2 jaar geleden
  Jaja Pierre François u zei ook dat Waasland-Beveren vorig seizoen zou degraderen en kijkt waar ze staan.
 • Geens Rik

  2 jaar geleden
  Vorig had KBVB ook een grote mond maar hebben stap voor stap alles moeten inbinden. Spelers die nu klacht indienen hebben natuurlijk gelijk. Het zijn prof spelers en zij worden wel degelijk gediscrimineerd omdat zij in een lagere afdeling spelen.
 • Luc Van den Bulcke

  2 jaar geleden
  Profs moeten er maar voor zorgen dat ze in 1A of in het slechtste geval 1B meekunnen en anders blijven ze gewoon amateur!
 • Etienne Van Eetvelde

  2 jaar geleden
  @Jean-Marie Vanhaelewijn "Profs spelen in JPL of 1B. De andere reeksen worden onder het amateurvoetbal geklasseerd". Jij stelt de lijn nogal duidelijk, persoonlijk vond ik het vroeger beter: 1ste, 2de, 3de en 4de nationale. Waarom de lijn prof/amateur is ingevoerd weet ik niet. Profs in lagere reeksen is van alle tijden, ook de tijd dat in 1ste nationale nog amateurs rond liepen (zie bvb Jean Janssens bij SK Beveren toen in een ver verleden).