Peter Croonen neemt ontslag als voorzitter Pro League

Belgisch voetbalPeter Croonen heeft maandag zijn ontslag ingediend als voorzitter van de Pro League. Dat gebeurde nadat zijn club KRC Genk via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de competitiekalender voor januari 2022 had aangevallen. “Dit was de spreidstand te veel”, schrijft Croonen, die pleit voor een onafhankelijk voorzitter bij de Pro League.

30 reacties

 • philippe vander haeghen

  5 maanden geleden
  Wie kent er de huidige voorzitter van de KBVB zonder te googelen?
 • robert van puyenbroeck

  5 maanden geleden
  Een onafhankelijke voorzitter kan je hier in België onmogelijk vinden, ze weten allemaal waar hier het geld zit. Een politieker, de pers of een BV, allemaal een pot nat, dus de Pro League zit echt met een probleem. Ik wil wel alleen voor het loontje, maar ik heb ook mijn favoriete club, dus spijtig.
 • frans boogaerts

  5 maanden geleden
  Eindelijk hebben ze begrepen dat deze combinatie niet kan werken..een onafhankelijke voorzitter van de profliga lijkt mij noodzakelijk
 • Johan Swinnen

  5 maanden geleden
  Nog net een aantal matchen van zijn ploegske laten verplaatsen en dan gaan lopen
 • jenny charels

  5 maanden geleden
  Croonen, zowat de zwakst mogelijke figuur die ons voetbal gekend heeft en nog kent.
 1. Onze chef voetbal over 'het plan 2023' met Carl Hoefkens: “Hij past perfect binnen de ideologie van Club, dat meer dan ooit het verschil wil maken met jeugd”
  PREMIUM
  Club Brugge
  3

  Onze chef voetbal over 'het plan 2023' met Carl Hoefkens: “Hij past perfect binnen de ideologie van Club, dat meer dan ooit het verschil wil maken met jeugd”

  Met de komst van Carl Hoefkens als nieuwe coach van Club Brugge wordt de jeugd nog wat belangrijker op Jan Breydel. Want er is ‘het plan 2023’. Concreet: in 2023 met vijf eigen opgeleide jeugdspelers op het hoogste niveau spelen. “De lat blijft evenwel even hoog liggen: wínnen. ‘No Matter What’”, zegt onze chef voetbal Niels Poissonnier.