Timothy Derijck.
Volledig scherm
Timothy Derijck. © BELGA

Penalty zindert na: “Hoe meer middelen de refs krijgen, hoe slechter ze zijn”

Belgisch voetbalDe penalty op Kortrijk zindert na. Een kwartier voor tijd ging Sobol na een lichte duw tegen de vlakte. Penalty voor Club Brugge, aldus ref Vergoote, ook na een overlegmoment met de videoref. Blauw-zwart kaapt zo nog de drie punten weg. KVK-voorzitter Verhelst spaarde zijn verontwaardiging niet. “Maar de VAR kon niet tussenkomen”, zegt onze huisref Pots. 

17 reacties

 • Jonathan Loterman

  2 weken geleden
  We zullen zoals Brugge doen. Weer die scheids, blauw zwarte bond is het, altijd bevoordeeld worden. Zo kan iedereen los kampioen spelen als de bond in hun bestuurskamer zit. :)
 • Philippe De Naeyer

  2 weken geleden
  Peter, ongeacht of het penalty was of niet, voetbal is wel degelijk een contactsport. Tennis, golf, badminton,... dat zijn geen contactsporten.
 • Patrick Braekeveldt

  2 weken geleden
  Duwt met de hand en met gestrekte arm tegen Sobol ,duidelijk te zien ,licht of hard hij moet gewoon zijn handen niet gebruiken !
 • Peter van Nieuwpoort

  2 weken geleden
  Ik zou die Derijck opnieuw testen op .....kennis van zijn eigen lichaam. Hij roept, in al zijn onschuld, dat hij met zijn schouder duwt? Die zit toch een stukje verder van je hand/arm af. Nogmaals, voetbal is géén contactsport, dus moet je van elkaar blijven!
 • Carl Peeters

  2 weken geleden
  Voetballers zijn precies kleine kinderen. Stoer naast het veld en op het veld vallen ze bij een zuchtje wind, vooral die van de "grote ploegen".
 1. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april
 2. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  19 april