Dante Vanzeir.
Volledig scherm
Dante Vanzeir. © BELGA

“Op een dag verlaten vogels hun nest”: Dante Vanzeir verlaat Union voor New York Red Bulls

VoetbalDe deal is nu ook officieel rond. Dante Vanzeir (24) ruilt Union in voor de Amerikaanse club New York Red Bulls. “Mijn spitsbroeder, grijp je kans”, zegt Deniz Undav in een pakkend videofilmpje over zijn ex-ploegmaat Vanzeir op de sociale media van Union. De twee vogels zijn uitgevlogen, symbolisch geïllustreerd door twee parkieten die ook in het echt op de Union-administratie in een kooi tsjirpen. Hun namen? Deniz & Dante natuurlijk.

7 reacties

 • Leon Mertens

  2 maanden geleden
  Goede speler maar waarom USA dat is een groot vraagteken ...voor het geld zeker!! ,
 • Johan Van Hauwermeiren

  2 maanden geleden
  Respect en succes gewenst aan een van de betere spelers in België !
 • Jean-Michel Stichelbaut

  2 maanden geleden
  Ik ben fan van Union, maar ik ben echt blij voor Dante Vanzeir. Een geweldige kerel, die erg belangrijk was voor het team, maar terecht deze grote kans accepteerde. Hij gaat een groot avontuur beleven. Het doet me denken aan Swatje Van Der Elst, die in 1980 voor de New York Cosmos speelde.
 • Chris Dierckx

  2 maanden geleden
  Veel succes Dante. Union zal je missen
 • Frank Cube

  2 maanden geleden
  Slimme zet ,tis je gegund makker . Je moet het ijzer smeden als het heet is . Veel geluk.
 1. Onze analist Marc Degryse ziet dat Europees spelen lang geen punten hoeft te kosten: “Ik zeg niet dat Union nu titelfavoriet is, maar...”
  PREMIUM
  4

  Onze analist Marc Degryse ziet dat Europees spelen lang geen punten hoeft te kosten: “Ik zeg niet dat Union nu titelfavo­riet is, maar...”

  Europees voetbal kost punten in de competitie. Die stelling kan volgens onze analist Marc Degryse in de vuilbak nu Union, AA Gent en Anderlecht het tegendeel bewijzen. “Het omgekeerde kan even goed: dat een mooi resultaat in Europa je extra energie geeft in eigen land”, zegt hij. Ook de precaire situatie van Club Brugge en het positivisme van Rik De Mil komen aan bod in zijn analyse.