Pro League-CEO Lorin Parys.
Volledig scherm
PREMIUM
Pro League-CEO Lorin Parys. © Photo News

Niemand 100% tevreden, en toch kans op slagen: al uw vragen over het mogelijke competitieformat met 14 clubs in 1A beantwoord

Belgisch voetbalOp 2 juni stemt de Pro League over een competitieformat van 14 clubs in eerste klasse, en 18 clubs in tweede. Waarom is geen enkele club daar onverdeeld tevreden mee, maar heeft het toch kans op slagen? En welke impact heeft het voorstel op uw club? Uw vragen beantwoord.

23 reacties

 • Roger Declercq

  1 maand geleden
  Wat was het zalig om 's zondags namiddag naar het voetbal te gaan. Iedereen blij en omzeggens geen rellen. De politie was aanwezig maar moest enkel optreden voor dronken supporters. Maar dan kwam de televisie, voetbal moest geld opbrengen, enorm veel geld. Daarom werden de wedstrijden gespreid over meerdere dagen zodat de TV rechten kon opbouwen, die betaald werden door de supporters. Wat was voetbal vroeger toch heerlijk.
 • gaston bergmans

  1 maand geleden
  degene die nu union kampioen vinden wat totaal niet zo is zijn de grootste schijnheilighaards hier , ok ze hebben een goed seizoen gespeeld en is een kleine sympathieke club met een groot verleden , maar als brugge door die play offs zijn titel kwijt speelt aan gent kraaide er geen haan naar , hypocrisie ten top dus , als ze er voordeel uithalen oei ai auw nee dat mag niet afschaffen enz hebben ze er nadeel door is het haha hihi joepie ,ik ben ook tegen maar als ze erzijn respecteer dat dan
 • marc van de poel

  1 maand geleden
  Het nieuwe voorgestelde format is in elk geval veel interessanter dan het huidige. Na 26 reguliere matchen doorgaan met de 6 besten, zonder puntendeling verhoogt enkel de spanning. En het eerlijker verdelen van de media centen is uiteraard zéér positief. Die zelfverklaarde G5 hebben al genoeg gestolen van de kleinere ploegen. Nog één regel zouden ze moeten overwegen : Spelen met een chronometer bv. 35 minuten, en enkel de effectieve tijd dat de bal rolt doen tellen. De VAR kan de tijd bijhouden.
 • jan boden

  1 maand geleden
  Overbetaalde voetballers die spelen voor een club met een schuldenberg, dat is het probleem.
 • Etienne Van Eetvelde

  1 maand geleden
  Geef ons terug een competitie, zowel in eerste als tweede, met 16 normale ploegen! Inderdaad geen reserven en geef elke reeks voldoende commerciële aandacht, zal voor velen een pak beter zijn! Niet enkel eerste in de picture plaatsen, het grootste aantal supporters gaat niet naar eerste klasse kijken.
 1. TRANSFERSOAPS. Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”
  PREMIUM
  Voetbal
  12

  TRANSFER­SOAPS. Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”

  Als het van Arsène Wenger had afgehangen, dan had Émile Mpenza ooit voor Arsenal gevoetbald. Hij zat zelfs bij hem aan tafel. Ook Juventus wilde de Rode Duivel. Maar Schalke 04 gokte en uiteindelijk won niemand. Hoe een exorbitante vraagprijs ervoor zorgde dat de opmars van Mpenza gefnuikt werd, bespreken we in aflevering twee van onze reeks “transferdeals die álles hadden kunnen veranderen”. Mpenza blikt terug: “Ik had één van de Invincibles kunnen zijn.”