photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Nederlandse journalisten sabelen BeNeLiga-idee neer: “Belgen kunnen het in hun eigen land niet eens regelen”

Belgisch voetbalDe eventuele oprichting van een BeNeLiga is al enkele dagen een belangrijk gespreksonderwerp, ook in een voetbalpodcast van de NOS. Opmerkelijk: daarin maakten enkele Nederlandse journalisten het idee van een gezamenlijke competitie met de grond gelijk. “Ze kunnen het zelfs in hun eigen land niet een beetje goed regelen.” 

101 reacties

 • Fabrice Braccio

  2 jaar geleden
  Een van de redenen waarom ik geen CL meer bekijk? Wat kan mij het zoveelste duel tussen Real, Barcelona, MU, Chelsea, Bayern Munchen of andere Juventussen schelen.Wie er wint of verliest maakt mij geen fluit uit.Wedstrijden van Standard tegen Genk, Club, Gent, Antwerp en vooral Anderlecht daar slaat mijn tikker harder voor.Oke zeker kwalitatief niet te vergelijken met CL, maar de beleving is 1000x intenser.Dus Beneliga = neen
 • Eddy Van Gestel

  2 jaar geleden
  Het was wel het stadion van AZ Alkmaar dat van de zomer in elkaar zakte!!!!! Misschien eens een Belgische ingenieur aannemen. Onze stadions zijn misschien wel oud,maar in elkaar zakken zie ik ze direkt nog niet doen.
 • eric debanne

  2 jaar geleden
  Lucas vissers : ook mijn mening ! En erbij het zijn echte amateurs bij de bond ......!
 • Axel Bracke

  2 jaar geleden
  Zit er nu echt één Belg te wachten op een match tegen zo'n prutsploeg uit Holland? Ik denk niet dat ik 2 ploegen uit dat land kan opnoemen hoor, laat staan dat er ploegen zijn waar ik interesse in zou hebben. Geef mij maar een lekkere ouderwetse stadsderby tussen Beerschot en Antwerp, daar zit spanning op.
 • Lucas Vissers

  2 jaar geleden
  De Nederlanders willen misschien niet samenwerken met sjoemelaars ! Wie weet ?
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.