Dolle vreugde bij de aanhang van Union. Je zou voor minder: ze staan helemaal bovenaan het klassement.
Volledig scherm
Dolle vreugde bij de aanhang van Union. Je zou voor minder: ze staan helemaal bovenaan het klassement. © Photo News

Na elf speeldagen op kop met strafste aanval én verdediging: Union doet wat geen promovendus ooit kon

eerste klasseEen fenomeen. Als eerste promovendus ooit staat Union Saint-Gilloise na elf speeldagen op kop. Wat het allemaal nog net iets zotter maakt: de Brusselaars hebben zowel de beste aanval als de beste verdediging. Om nog maar te zwijgen van het koningskoppel Undav-Vanzeir. Drie opvallende vaststellingen over het Unieke Union.

20 reacties

 • peter destoop

  1 maand geleden
  respect voor union. Dit is een ploeg die voetbalt de rest is bijzaak. Ik ben er van overtuigd dat ze de nieuwe ploeg van de hoofdstad worden. In anderlecht draait het enkel nog om geld. Voetbal is daar bijzaak.
 • Frankie Albert Goethals

  1 maand geleden
  Union en Anderlecht, de Brusselse ploegen doen het zeker beter dan de Brugse. Straks zullen ze van positie wisselen in PO1. Samen hebben ze een pak titels en op termijn kunnen ze de titels onder elkaar verdelen. De toekomst oogt mooi in Brussel.
 • dretie munkies

  1 maand geleden
  Een ploeg die mooi voetbal speelt met spelers die voor elkaar vechten, wat bvb van Antwerp niet kan gezegd worden !
 • Werner Bleyen

  1 maand geleden
  Proficiat Union ! Doe zo verder !
 • Roger Dubois

  1 maand geleden
  Toffe club, die hebben waarschijnlijk meer sympathie verworven in de JPL dan die van Anderlecht.
 1. Herman Van Holsbeeck betwist de aantijgingen van spijtoptant Dejan Veljkovic: "Ik ga me verdedigen voor de rechtbank" - Ook Georges Leekens weert zich: "Dit is een persoonlijke afrekening”
  Play
  Propere handen
  55

  Herman Van Holsbeeck betwist de aantijgin­gen van spijtop­tant Dejan Veljkovic: "Ik ga me verdedigen voor de rechtbank" - Ook Georges Leekens weert zich: "Dit is een persoonlij­ke afrekening”

  De details van de bekentenissen van spijtoptant Veljkovic in Operatie Propere Handen sijpelen door. De voetbalmanager noemt onder meer Georges Leekens, Ivan Leko en Herman van Holsbeeck als drie van de minstens vijftien personen aan wie hij geld in het zwart heeft betaald. Herbeleef alles hieronder.