Volledig scherm
© Photo News

Na avondje ‘sneeuwvoetbal’: RC Genk en Kortrijk leggen klacht neer bij KBVB en azen op forfaitzege

Belgisch voetbalRacing Genk en KV Kortrijk hebben officieel klacht neergelegd bij de KBVB. Zij betwisten dat KV Oostende en Moeskroen er alles aan gedaan hebben om hun veld sneeuwvrij te krijgen. Als de Geschillencommissie van de KBVB die de zaak nu moet onderzoeken en de klacht van beide clubs gegrond acht, dan winnen zowel Kortrijk als Genk met forfaitcijfers. “Wij zijn als club van mening dat de wedstrijd niet had mogen gespeeld worden”, klinkt het in een persbericht van Genk. 

141 reacties

 • IRMA RAES

  1 maand geleden
  Ik sta volledig achter de vraag van Joannes Ponsaerts, en dan komt er nog bij dat er altijd twee ploegen op het veld staan met gelijke kansen, dus niet komen zagen achteraf.
 • Marc Fonteyn

  1 maand geleden
  Terecht
 • Joannes Ponsaerts

  1 maand geleden
  Zoude die dat ook doen als ze gewonnen hadden?
 • karl van dyck

  1 maand geleden
  Willy Vangeel dan gaan we de veldcross & baanwielrennen ook 1 maken.Sommige wedstrijden van gisteren hadden niks met voetbal te maken,voor geen van beide.Andere jaren zou dit probleemloos niet doorgaan, maar nu met de overvolle kalender door corona en wat er nog allemaal zit aan te komen van wedstrijden, durven en mogen ze van de voetbalbond geen wedstrijden afgelasten,al ligt er 1 meter sneeuw.Veiligheid van spelers is ondergeschikt aan het voetbalhit is nu wel duidelijk. Alles draait om geld.
 • Jean West

  1 maand geleden
  Een hoop geld verdienen en zagen dat ze 2X 45 minuten op dat veld achter een bal moeten lopen. Laat ze eens voor een gewoon loon dagelijks door weer en wind achter de vuilkar lopen.
 1. De beste reddingen van Thibaut Courtois bij Real Madrid
  Play

  De beste reddingen van Thibaut Courtois bij Real Madrid

 2. Tiger Woods in laatste interview voor crash: "Hoop er op de Masters bij te zijn"
  Play

  Tiger Woods in laatste interview voor crash: "Hoop er op de Masters bij te zijn"