Ben Weyts, Vlaams minister van Sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben Weyts, Vlaams minister van Sport. © Photo News

Minister Weyts moet brand in amateurvoetbal blussen: “Misschien tijd voor een plafond op vergoedingen”

Belgisch voetbalHet amateurvoetbal brandt. Minister van Sport Ben Weyts (N-VA) moet mee helpen blussen. Maar hij wil ook verder kijken dan de zwarte rookwolk die zich nu verspreidt. “De clubs moeten zich afvragen: gaan we elkaar blijven de das omdoen? Of gaan we elkaar proberen recht te houden en naar boven trekken?”

31 reacties

 • Rudi Pieters

  1 maand geleden
  Als weyts iets moet blussen zal de poeder in zijn blusapparaat snel op zijn denk ik
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Geen plafond op de vergoedingen. Het zijn inkomsten. SZ bijdragen en belastingen op betalen, na aftrek van de kosten. Dat is ook goed voor de sociale zekerheid en de overheid. En na het corona tijdperk zeker welkom.
 • Rikkert Biemans

  1 maand geleden
  Laat aub de politici zich niet hiermee bezighouden. Wan zeg nu zelf, als er één groep is die geen benul heeft van goed bestuur zijn dat zeker onze politici. De clubs zullen zelf wel moeten ondervinden wat kan en niet meer kan. Niet alles moet in wetten worden gegoten.
 • Pieter De Ruyter

  1 maand geleden
  Als de spelers van de eerste ploeg geld krijgen vind ik dat ok,maar dan moet direct de subsidie van de gemeente of stad gestopt worden.Dat kinderen gratis mogen spelen daar wil ik nog belasting voor betalen maar geen cent van mijn belastingen mag gaan naar het loon van hobby-voetballers.
 • louis meuleman

  1 maand geleden
  Men spreekt nu steeds over amateurs dat zijn toch liefhebbers en ik ben ook een fiets liefhebber en word ook niet betaald en moet mijn fiets en kledij zelf kopen dus iedereen gelijk voor de wet liefhebbers hebben geen recht op een maandloon
 1. Merlier: "Ik zei al de hele week dat ik voor bloemen ging zorgen"
  Play
  Wielrennen

  Merlier: "Ik zei al de hele week dat ik voor bloemen ging zorgen"

 2. Geniet hier van de twee fantastische treffers uit OHL-Antwerp
  Play

  Geniet hier van de twee fantasti­sche treffers uit OHL-Ant­werp