Binnenlandse Zaken
Volledig scherm
© Binnenlandse Zaken

Minister Verlinden zoomt met ultras over gevaarlijk vuurwerk in stadions, voetbalbond bezorgd om vele incidenten: “Het loopt gewoon uit de hand”

Jupiler Pro LeagueDe overheid werkt aan een strengere voetbalwet om de toenemende incidenten met projectielen en vuurwerk in voetbalstadions in te dijken. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zet ook in op preventie. Vandaag zoomde ze met vertegenwoordigers van fanatieke Ultras, ook de Pro League en voetbalbond zaten mee aan tafel: “Iedereen begrijpt dat het zo niet verder kan.”

17 reacties

 • Werner De Ceulaerde

  1 jaar geleden
  Ik snap niet hoe ze er mee binnenkomen wordt er dan niet afgetast aan de ingang dat vuurwerk steek je toch ni in nen hollen tand zeker
 • Guy Soetewey

  1 jaar geleden
  Weer een show van de blonde showdame maar de oplossing nultolerantie en een 6 maanden effectieve gevangenisstraf ( dwangarbeid) en zonder kans ( om 10 keer) in beroep tegaan. Daar durft ze nog niet aandenken.
 • dretie munkies

  1 jaar geleden
  Het is toch eenvoudig : controleer de supporters aan de ingang en degene die met vuurwerk binnen trachten te geraken meteen de cel in voor 2 weken en een boete van 5000 euro
 • André Christiaens

  1 jaar geleden
  Aan de ingang kan je geen controle uitvoeren gewoon de mensen zijn niet bevoegd om iemand lichamelijk te controleren op verboden voorwerpen. Alleen politie of personen die men bevoegd verklaart, mannen mogen geen vrouwen controleren en andersom ook niet.Dus moet aan de ingang een sluif gemaakt worden waar iedereen op zijn beurt door gang heeft, men moet dit niet elke wedstrijd doen maar wel regelmatig, na enige tijd brengt niemand nog iets mee uit schrik om definitief stadion verbod te krijgen.
 • Philippe De Rijck

  1 jaar geleden
  Ultras, dat zijn er 200 in stadion van 20000. Dus 1%. En daar dialoog mee aangaan. Misschien aan de 99% vragen wat ze van de ultras vinden.... Nultolerantie is de enige uitweg.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 2. Onze Club-watcher voor Brugse weken van de waarheid: "Parker moet sleutelen aan de mentaliteit”
  PREMIUM
  8

  Onze Club-wat­cher voor Brugse weken van de waarheid: "Parker moet sleutelen aan de mentali­teit”

  Quo Vadis, Club Brugge? Als blauw-zwart ook zondag in Waregem niet wint, zijn Vanaken en co meteen goed voor een evenaring van de slechtste reeks in dik 42 jaar. Jawel, het is geleden van november 1981 dat Club Brugge nog eens acht keer op rij punten liet... Onze Club Brugge-watcher Frank Dekeyser gaat op zoek naar de redenen waarom ook Scott Parker het tij maar niet lijkt te kunnen keren. En hoe hij Club uit deze vormcrisis moet loodsen.