Binnenlandse Zaken
Volledig scherm
© Binnenlandse Zaken

Minister Verlinden zoomt met ultras over gevaarlijk vuurwerk in stadions, voetbalbond bezorgd om vele incidenten: “Het loopt gewoon uit de hand”

Jupiler Pro LeagueDe overheid werkt aan een strengere voetbalwet om de toenemende incidenten met projectielen en vuurwerk in voetbalstadions in te dijken. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zet ook in op preventie. Vandaag zoomde ze met vertegenwoordigers van fanatieke Ultras, ook de Pro League en voetbalbond zaten mee aan tafel: “Iedereen begrijpt dat het zo niet verder kan.”

17 reacties

 • Werner De Ceulaerde

  2 maanden geleden
  Ik snap niet hoe ze er mee binnenkomen wordt er dan niet afgetast aan de ingang dat vuurwerk steek je toch ni in nen hollen tand zeker
 • Guy Soetewey

  2 maanden geleden
  Weer een show van de blonde showdame maar de oplossing nultolerantie en een 6 maanden effectieve gevangenisstraf ( dwangarbeid) en zonder kans ( om 10 keer) in beroep tegaan. Daar durft ze nog niet aandenken.
 • dretie munkies

  2 maanden geleden
  Het is toch eenvoudig : controleer de supporters aan de ingang en degene die met vuurwerk binnen trachten te geraken meteen de cel in voor 2 weken en een boete van 5000 euro
 • André Christiaens

  2 maanden geleden
  Aan de ingang kan je geen controle uitvoeren gewoon de mensen zijn niet bevoegd om iemand lichamelijk te controleren op verboden voorwerpen. Alleen politie of personen die men bevoegd verklaart, mannen mogen geen vrouwen controleren en andersom ook niet.Dus moet aan de ingang een sluif gemaakt worden waar iedereen op zijn beurt door gang heeft, men moet dit niet elke wedstrijd doen maar wel regelmatig, na enige tijd brengt niemand nog iets mee uit schrik om definitief stadion verbod te krijgen.
 • Philippe De Rijck

  2 maanden geleden
  Ultras, dat zijn er 200 in stadion van 20000. Dus 1%. En daar dialoog mee aangaan. Misschien aan de 99% vragen wat ze van de ultras vinden.... Nultolerantie is de enige uitweg.
 1. Een terechte penalty voor Union, vindt het Referee Department: “Duw gebeurde op de lijn en die hoort ook tot het strafschopgebied”
  Play
  Jupiler Pro League
  39

  Een terechte penalty voor Union, vindt het Referee Department: “Duw gebeurde op de lijn en die hoort ook tot het strafschop­ge­bied”

  Doldwaze slotfase in het Dudenpark, wanneer scheidsrechter Nathan Verboomen eerst in de 94ste minuut een doelpunt van Union-spits Undav afkeurt en dan in de 97ste minuut een strafschop fluit voor de Brusselaars. Een controversiële elfmeter: onze huisref Tim Pots zag er géén penalty in. Maar voor het Referee Department heeft Verboomen het bij het rechte eind, zo laten ze vandaag weten.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.