Genk-spits Aly Samatta
Volledig scherm
Genk-spits Aly Samatta © BELGA

Minimumloon voetballers van buiten EU wordt mogelijk vijf keer hoger

VoetbalHet minimumloon voor voetballers van buiten de Europese Unie zal mogelijk stevig stijgen. Daarover lijken de Vlaamse partijen het eens. CD&V gaat binnenkort een voorstel indienen. Dat meldt het Nieuwsblad.

27 reacties

 • Henk Goddemaer

  3 jaar geleden
  de reaguurders zijn opvallend milder voor een paar ballenstampers die €100.000 méér zouden verdienen dan onze premier, de Proximusbaas, de NMBSbaas, en andere topfuncties. omdat voetballers ook van groot nationaal belang zijn ongetwijfeld
 • Yvan Lindekens

  3 jaar geleden
  Ik zie geen enkele reden waarom een voetballer/werknemer (en zijn werkgever) niet evenveel SZ-bijdragen zou betalen als om het even welke andere werknemer (en zijn werkgever). Gewoon afschazffen, die gunstregimes, als eerste stap om het voetbal uit de klauwen van graaiers genre Coucke en Duchâtelet vader&zoon te halen.
 • luc rombauts

  3 jaar geleden
  prachtig, terug eigen volk op het veld
 • Jean-Paul Hoornaert

  3 jaar geleden
  het mag nog meer stijgen dan kunnen de clubs niet meer betalen dan blijven ze misschien weg uit Europa er zijn er al te veel
 • Yves Van Rossem

  3 jaar geleden
  Dit zou een goed initiatief zijn. Hierdoor zukken eigen jongeren alleszins meer kansen krijgen in onze "belgische" competitie. Heden worden er véél te veel goedkope voetballers aangetrokken uit het buitenland, onze eigen jeugd krijgt geen kansen meer. Hierdoor daalt het Belgisch niveau van onze eigen spelers.