.
Volledig scherm
. © Twitter Miguel Van Damme

Miguel Van Damme weer thuis: “Resultaten waren niet wat we verwacht hadden, maar ik geniet van elke seconde”

Belgisch voetbalMiguel Van Damme is weer thuis na zijn chemotherapie. De Cercle Brugge-doelman vecht sinds eind september opnieuw tegen leukemie. “De resultaten waren niet wat we verwacht hadden, maar ik ben blij om thuis te zijn bij mijn vrouw en kleine vriend”, klonk het op Twitter.

29 reacties

 • Danny Gijs

  7 maanden geleden
  Blijven strijden Miguel. Hopelijk een volledig herstel.
 • Guido Blok

  7 maanden geleden
  Kom op sterke beer, de hele natie staat achter u
 • Kevin Van Reet

  7 maanden geleden
  Wat een spirit. Komaan
 • Ulla Nona

  7 maanden geleden
  Wens u een spoedig en volledig herstel toe, kop op man
 • marc de muyer

  7 maanden geleden
  Veel sterkte
 1. Rode Duivels bijna 1.000 dagen op 1 in FIFA-ranking (maar kans dat ze record zullen evenaren, lijkt bijzonder klein)
  Rode Duivels
  16

  Rode Duivels bijna 1.000 dagen op 1 in FI­FA-ran­king (maar kans dat ze record zullen evenaren, lijkt bijzonder klein)

  De Rode Duivels blijven nummer één op de FIFA-ranking. Dat viel te verwachten, de voorbije maanden vond er weinig tot geen interlandvoetbal plaats. Maar het betekent wel dat België ondertussen ruim 2,5 jaar aan de kop van het klassement staat. De Rode Duivels bekleden de eerste plaats sinds 20 september 2018. Dat zijn 980 dagen. Da's veel, héél veel, maar geen record. Het Brazilië van begin jaren 90 stond maar liefst 4.699 dagen op één. De kans dat de Belgen dat zullen evenaren, is bijzonder klein. De tweede plaats van Spanje (1.959 dagen) is ook optimistisch. Maar wie weet kunnen de mannen van Roberto Martínez Duitsland (1.148 dagen) van de troon stoten. Een goed EK is daarbij wel een must.
 1. Ex-Gouden Schoen Lucien Olieslagers overleden
  Belgisch voetbal
  3

  Ex-Gouden Schoen Lucien Oliesla­gers overleden

  Voormalig Gouden Schoen-winnaar Lucien Olieslagers is vandaag na een slepende ziekte overleden op 84-jarige leeftijd. De uit het Kempense Vorselaar afkomstige Olieslagers speelde tussen 1958 en 1969 voor Lierse en tussen 1969 en 1971 voor KV Mechelen. In zijn debuutjaar in eerste klasse pakte hij meteen de Gouden Schoen. Later won Olieslagers met Lierse ook nog een landstitel en een beker. Hoewel Olieslagers dus één keer werd verkozen tot beste speler op de Belgische velden kwam hij nooit in actie voor de Rode Duivels.