Eleven Sports/VTM Nieuws
Volledig scherm
© Eleven Sports/VTM Nieuws

“Menselijke fout” lag aan basis van lang oponthoud door 3D-lijn op Sclessin

Jupiler Pro LeagueDe veelbesproken 3D-lijntechnologie maakt dit weekend haar intrede in de Jupiler Pro League. Gisterenavond liep het al een eerste keer fout, want de wedstrijd tussen Standard en OHL lag maar liefst zeven minuten stil om een buitenspelfase te beoordelen. Stephanie Forde van het Referee Department legt uit waarom. “Het proces moest opnieuw opgestart worden door een fout in de beginfase.”

14 reacties

 • Ferdinand Drees

  2 maanden geleden
  Als je de foto goed bekijkt is het geen buitenspel. De hand van de verdediger zat voorbij de lijn, of was de bal al te ver, of nog niet vertrokken? Dank zij de Var hebben enkele mensen een job. Bekwaam of niet, wie ligt daar wakker van.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Er is die schouder. Maar er is ook nog die knie van die witte verdediger. Denk niet dat je hier met zekerheid kan uit opmaken of het buitenspel is. En inderdaad. Wanneer vertrekt die voorzet. Als bij de assist de grote teen tegen de bal komt. Of als hij al een halve meter verder is. Zoden beter die regel al gedeeltelijk afschaffen. Enkel nog vanaf de 16 mogelijk buitenspel. Daar heb je trouwens al een lijn op het veld. Dat zou het spel ook wat open trekken en voor aantrekkelijker voetbal zorgen.
 • john Roderigas

  2 maanden geleden
  en ze waren toch och O zo goed opgeleid, en de eerste maal loopt het rees fout. wanneer gaan ze er goede voor gebruiken in plaats van vriendjes.
 • Marcel Caers

  2 maanden geleden
  En nog maar een lijn trekken maar je ziet NIET wanneer de bal vertrekt dan pas kan je oordelen dit is wel de begin regel van het voetbal
 • Danny Casseau

  2 maanden geleden
  Geen menselijke fout onbekwaamheid die eraan zitten er was na de tweede film te zien als de bal vertrek dat er buitenspel was daar had je heen 3 d lijn voor nodig weg met die var brengt meer problemen en veel geld voor de clubs
 1. Bij Beerschot stijgt de derbykoorts: “Hopelijk doet Radja bij Antwerp mee, het zou plezant zijn tegen hem te spelen”
  Beerschot
  1

  Bij Beerschot stijgt de derby­koorts: “Hopelijk doet Radja bij Antwerp mee, het zou plezant zijn tegen hem te spelen”

  Na de bekerexit donderdag op Standard draait Beerschot de knop snel om naar de Antwerpse derby zondag. Coach Javier Torrente, gepokt en gemazeld door Zuid-Amerikaans derby’s, hoopt op een “onvergetelijke match”. Tom Pietermaat brengt het team en zichzelf in de juiste mood: “Mijn dochtertje van vier maanden oud krijgt zondagochtend een Beerschotpakje aan.”
 2. Komt Genks Overlegcomité vervroegd bijeen? Van den Brom: “Ik word hier gewoon moedeloos van”
  Play
  12

  Komt Genks Overlegco­mité vervroegd bijeen? Van den Brom: “Ik word hier gewoon moedeloos van”

  Eén voor één sijpelden ze binnen deze ochtend, de spelers van Racing Genk. De hoofden naar beneden. De crisis duurt voort, na de 2-3-nederlaag tegen Club Brugge waarin de Genkies al voor de derde keer dit seizoen een voorsprong vergooiden tegen een ploeg die nog met z’n tienen stond. Ook thuis tegen Union en in Eupen beleefde Genk zo'n total meltdown. “Ik word hier gewoon moedeloos van", zuchtte John van den Brom gisteravond.