Volledig scherm
PREMIUM

Louwagie waarschuwt voor gevolgen van taxshift: “Zelfs Ajax kan het niet met eigen jeugd”

Belgisch voetbalMichel Louwagie (65) maakt zich grote zorgen om de taxshift in het Belgisch voetbal. De manager van AA Gent vreest dat de Belgische clubs straks Europees de dieperik ingaan, met niet alleen sportieve, maar ook economische gevolgen. Louwagie vraagt de overheid om een visie op topsport. En merkt op: “Binnen ons fiscaal en gerechtelijk stelsel zijn er nog tal van andere gelijkaardige gunstregimes, die blijkbaar niet in vraag gesteld worden. Denk maar aan zelfstandigen en bedrijfsleiders, die ook geen sociale bijdragen meer betalen op een bruto-inkomen boven de 89.000 euro.”

11 reacties

 • Ivan Smissen

  10 maanden geleden
  Zie hem daar zitten. Hoort hij niet thuis in de gevangenis?
 • Jos Van De Plas

  1 jaar geleden
  Natuurlijk kunnen voetbalclubs het met eigen jeugd, alleen willen ze dat niet omdat er dan inderdaad Europees minder aan te verdienen valt. Maar ga je daarvoor eigen jeugd en de opleiding alleen maar gebruiken om op zaterdag en zondagmorgen de kantines te vullen. En daarnaast een mistgordijn optrekken rond buitenlandse spelers met hun fiscale voordelen waarbij ze op hun loon amper 21% belast worden, en een modale werknemer 55% ?
 • Johan Van Berlo

  1 jaar geleden
  Een voetbalclub, zeker de groten, zijn gewoon een "business" waar veel geld in rondgaat. Waarom moeten deze clubs gunstvoorwaarden bekomen ? dat bekomt een ander privaat bedrijf ook toch niet !! En als het zo zou zijn dat de clubs verlieslatend zouden zijn waarom investeren alle rijke personen in deze voetbalclubs ?? antwoord = zij doen dat niet voor deze club maar gewoon om winst te maken, en nu dus op de kap van de gewone belastingbetaler !!
 • Henri Haquin

  1 jaar geleden
  je moet maar durven, beste Mr Louwagie, vraag eens aan iemand die 2000 euro bruto verdient hoeveel hij netto ontvangt?
 • Armand Meers

  1 jaar geleden
  Ze zijn weer aan het wenen ,de kapitalisten . Sociale zekerheid en belastingen betalen zoals een arbeider !!!
 1. Koning Filip, met opvallende tattoo, steelt de show in héérlijk Rode Duivels-filmpje: “Kevin, je moet daar zijn!”
  Play
  Rode Duivels
  33

  Koning Filip, met opvallende tattoo, steelt de show in héérlijk Rode Dui­vels-film­pje: “Kevin, je moet daar zijn!”

  Hulp uit opvallende hoek. In een promofilmpje dat gedeeld werd op de Twitterpagina van de Rode Duivels is te zien hoe de nationale ploeg op training bezoek heeft gekregen van koning Filip, die zelfs wat aanwijzingen gaf aan Kevin De Bruyne en co. Een hilarische montage, waarin u de koning ziet zoals u hem nog nooit zag. Van een schriftje met zíjn opstelling tot zelfs een opvallende (valse) tattoo: het komt allemaal aan bod in bovenstaande video.