Photo News
Volledig scherm
© Photo News
Zulte Waregem ZWA
0
EINDE
2
Union USG
 • Dante Vanzeir Goal 19'
 • Christian Burgess Goal 39'

Leider Union loopt (voorlopig) weer 7 punten uit op Club, Zulte Waregem-fans roepen om ontslag Dury

Jupiler Pro LeagueUnion blijft maar doorgaan. Na het behalen van de herfsttitel was er even een dipje met de thuisnederlaag tegen OHL, maar ondertussen wonnen de Brusselaars nu alweer voor de derde keer op rij bij een zwak en ongeïnspireerd Zulte Waregem. In afwachting van het resultaat van Club Brugge later deze avond in Leuven, diept de competitieleider de kloof met de regerende kampioen alvast tot 7 punten uit. Voor Zulte Waregem, dat al voor de zesde keer verloor voor eigen volk, dreigt een kille kerst. “Dury buiten”, galmde over de Gaverbeek. Alweer.

13 reacties

 • Louis Meeus

  5 maanden geleden
  Wat doet Vossen daar nog? Die kan in een cafeploeg nog niet meer mee.
 • marc castermans

  5 maanden geleden
  Alle respect voor Dury, wat die man de voorbije jaren al bereikt heeft met zijn spelersgroep is straf, volgens mij een van de beste coachen in België. Ik ben geen Waregemsupporter.
 • Tom Labeeuw

  5 maanden geleden
  Zonder dury was er nooit sprake van zulte waregem in eerste klasse. Succes supporters vergeten heel vlug..
 • Marcus Camps

  5 maanden geleden
  Ga je een trainer buiten gooien omdat de ploeg verliest tegen de eerste drie uit het klassement ? Nee toch, beetje serieus blijven. Union, Bruggen en Anderlecht zijn niet de ploegen waartegen ze punten moeten pakken.
 • Michel Roman

  5 maanden geleden
  De kroniek van een verhaal dat al 4 seizoenen aan de gang is. Een totaal uitgebluste trainer , derderangsspelers die geen enkele andere ploeg meer moet hebben , en daarbij komt ook nog eens dat er geen geld meer is. Zulte Waregem is niet meer te redden en gaat dezelfde weg op als Lokeren.
 1. Erg mooi moment na titelclash: fans Club Brugge trakteren spelers en fans Union op verdiend applaus
  Play
  Jupiler Pro League
  30

  Fans Club Brugge trakteren spelers en fans Union op verdiend applaus: erg mooi moment na titelclash

  Het mocht niet zijn voor Union. In de vier rechtstreekse duels met Club Brugge telkens minstens de evenknie, maar wel drie nederlagen en een draw. Niet eens een keertje kunnen scoren. En toen Casper Nielsen dat gisteravond in de slotfase op prachtige wijze wel deed, ging het feest niet door na voorafgaand buitenspel. Zo dreigt het Brusselse sprookjesseizoen te eindigen zonder prijs, maar dat lieten de meegereisde Union-fans in Jan Breydel niet aan hun hart komen.
 2. Niet Club Brugge (56,2%) of Union (43,5%) kampioen, wel... Anderlecht (0,3%): volgens dit scenario is dat mogelijk
  Champions' Play-Offs
  19

  Niet Club Brugge (56,2%) of Union (43,5%) kampioen, wel... Anderlecht (0,3%): volgens dit scenario is dat mogelijk

  Advantage Club Brugge. Halfweg de Champions’ Play-Offs is Club Brugge over Union in de stand gesprongen en ook de statistieken geven momenteel het voordeel aan Club. Kansberekening van de hand van professor Jean-Pierre Ottoy van de Universiteit Gent en zaakvoerder van Statter, leert dat blauw-zwart 56,2% kans maakt om straks kampioen te spelen. Voor Union is dat 43,5%. En er is zowaar ook nog een scenario waarin Anderlecht de titel kan pakken.