Antwerp-spits Mbokani met drie Club Brugge-spelers rondom zich.
Volledig scherm
PREMIUM
Antwerp-spits Mbokani met drie Club Brugge-spelers rondom zich. © Photo News

Komende weken wellicht geen profvoetbal in Antwerpen: ultrakorte winterstop dreigt

Belgisch voetbalOmdat de afstandsregels afgelopen weekend niet van toepassing bleken op het profvoetbal, is de kans zeer klein dat er de komende weken voetbalwedstrijden zullen mogen gespeeld worden in Antwerpen. Vandaag of morgen beslist expertengroep Celeval, maar binnen de groep zijn er sowieso al meer tegen- dan voorstanders van een uitzondering.  Op die manier dreigt een ultrakorte winterstop.

 1. Drie nieuwe coronagevallen bij Standard: Lestienne, Shamir en Tapsoba testen positief
  Belgisch voetbal

  Drie nieuwe coronage­val­len bij Standard: Lestienne, Shamir en Tapsoba testen positief

  Ook bij Standard slaat Covid-19 genadeloos toe. Nadat in aanloop naar het Europa League-duel met Rangers Raskin, Michel-Ange Balikwisha, Sissako en keepertrainer Van Steenberghe dinsdag al positief testten, blijken nu ook Lestienne, Shamir en Tapsoba besmet. Dat brengt de tussenstand op zes kernspelers en één staflid bij de Rouches. De drie kregen het resultaat van hun test ruim voor de training van namiddag (16u) en kwamen niet naar de club, maar gingen meteen in quarantaine.
 2. Football Talk. Doku verliest met Rennes - Can test positief op corona
  Belgisch voetbal

  Football Talk. Doku verliest met Rennes - Can test positief op corona

  Stuttgart en Keulen hebben 1-1 gelijkgespeeld op de vijfde speeldag in de Bundesliga. Orel Mangala trof al na 23 seconden raak voor Stuttgart, na enkele mooie combinaties van de thuisploeg. De belofte-international plaatste de bal van buiten de zestienmeter in de winkelhaak. Nadien knokte Keulen, met Sebastiaan Bornauw 90 minuten op het veld, zich terug in de wedstrijd. Sebastian Andersson werd neergehaald in het strafschopgebied, de Zweed (23.) zette zelf de strafschop om. Keulen, 16e met twee punten, kon al 15 wedstrijden op rij niet meer winnen. Stuttgart staat op de vierde plaats met acht punten.