De Portugese hacker en klokkenluider Rui Pinto, alias ‘John’ komt aan bij het gerechtshof van Lissabon nadat hij werd uitgeleverd door Hongarije.
Volledig scherm
De Portugese hacker en klokkenluider Rui Pinto, alias ‘John’ komt aan bij het gerechtshof van Lissabon nadat hij werd uitgeleverd door Hongarije. © EPA

Klokkenluider Football Leaks praat met Belgisch gerecht over Moeskroen

Football LeaksDe Portugees Rui Pinto, alias John, is afgelopen woensdag in Boedapest zeven uur lang ondervraagd door het Belgisch gerecht. Dat heeft De Standaard vernomen.

  1. Klokkenluider ‘John’, die met ‘Football Leaks’ jarenlang vuile was buitenhing, treedt uit anonimiteit: “Ik ben bang dat ik, als ik in een Portugese gevangenis beland, die niet levend zal verlaten”
    Football Leaks

    Klokkenlui­der ‘John’, die met ‘Football Leaks’ jarenlang vuile was buitenhing, treedt uit anonimi­teit: “Ik ben bang dat ik, als ik in een Portugese gevangenis beland, die niet levend zal verlaten”

    De Portugese klokkenluider ‘John’, ofte Rui Pinto (30), heeft eind vorige week in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel voor het eerst van zich laten horen nadat hij de voorbije jaren met zijn onthullingen de voetbalwereld op zijn grondvesten had doen daveren. Hij leeft sinds vorige week onder huisarrest in zijn appartement in Boedapest, maar wordt mogelijk uitgeleverd aan Portugal. En daar is hij niet bepaald gerust in. “Ik ben bang dat, als ik in een Portugese gevangenis beland, met name in Lissabon, ik die niet levend zal verlaten.”