Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

INTERVIEW. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert geloven niet meer in huidig model van ons profvoetbal: “Club wil vooruit”

Belgisch voetbalZij spreken zelden. Maar áls zij spreken, is het met open vizier. Bart Verhaeghe (55) en Vincent Mannaert (45) blijven (on)geduldig wachten op het moment dat alle collega-profclubs éindelijk willen inzien dat het model van ons elitevoetbal voorbijgestreefd is: “Nu is het ook nog eens economisch onlogisch geworden – de beste wordt geacht om geld af te staan...”

35 reacties

 • Geert HERREMANS

  3 maanden geleden
  Wat vinden die twee zichzelf toch goed zeg... Ze vergeten een paar details wel te vermelden waarin ze minder groots zijn, denk maar aan sommige uitspraken van 'de voorzitter' over scheids en andere clubs na bepaalde wedstrijden. Ze hebben nu gewoon geluk dat hun sterkhouders niet goed genoeg zijn voor het buitenland (wie gelooft er nu dat een club 15 miljoen zou betalen voor houten Vanaken?) maar wat als die verdwijnen. Europees (3/18..) hebben ze trouwens nog niks bewezen wat ze ook beweren.
 • Leo Van Rillaer

  3 maanden geleden
  In het land der blinden is éénoog koning in de Mickey Mouse competitie. Heel erg benieuwd of het Vivaldi gezelschap werk gaat maken van een normale bijdrage aan taksen, belastingen en dergelijke zoals elke werkende mens moet betalen. Eens kijken hoe lang het dan zal duren vooraleer de overbetaalde stampers zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon?
 • Marc Jansens

  3 maanden geleden
  Pas als ze op het kampioenenbal een reputatie hebben mogen ze zich te groot wanen voor Belgie ,nederig blijven club!
 • Jean Reyniers

  3 maanden geleden
  Makkelijk praten als je de sterkste lees rijkste club bent. Een vergelijking maken met firma’s heeft geen zin: die nemen het marktaandeel van andere firma’s in als de andere niet goed “boeren” , in het voetbal kan je dan misschien 17 keer tegen jezelf spelen en jezelf dan kampioen verklaren... want de andere clubs zullen er niet meer zijn. En dan wil Brugge nog een competitie met 20 ploegen, waar zit de logica? België is rijp voor max 14 ploegen of de beneliga. Wil je verder met 20 draag dan bij
 • Frankie Albert Goethals

  3 maanden geleden
  Verhaeghe is een showman die alles zeer groot ziet, maar telkens de boot ingaat. Net als zijn winkelcentrum zal ook het nieuw club stadium een utopie blijven. Club heeft nu nog geld, maar straks zal dat de deur uitvliegen aan de grootheidswaanzin van zijn olijke duo. Hadden ze werkelijk een visie dan investeerden ze in de eigen jeugd, net als Anderlecht. Ik zou liever in de schoenen staan van RSCA!
 1. Vercauteren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"
  Play
  Antwerp

  Vercaute­ren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"

 2. Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!
  Play

  Hier is hij: de aftermovie van de Gouden Schoen 2020!