BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Huizenhoge loonlast zet toekomst Anderlecht op het spel: “Het is duidelijk dat de club in zeer woelig water zit”

Belgisch voetbalAnderlecht degradeerde de afgelopen vijf jaar van sportieve en economische grootmacht naar gevallen grootheid. Wanneer stopt de neerwaartse spiraal? “Het is een raadsel hoe Anderlecht de coronaschok zal opvangen”, aldus sporteconoom Wim Lagae.

19 reacties

 • Philippe Vermander

  1 maand geleden
  Inderdaad Philippe De Naeyer, zo denk ik er ook over.
 • Michel Vandewiele

  1 maand geleden
  Wanneer wordt daar eigenlijk over de sport zelf gesproken ipv over geld ? De voorzitter-eigenaar op kop.
 • Jan Van den Abeele

  1 maand geleden
  Waar is de tijd van de dure chacochen?
 • Philippe De Naeyer

  1 maand geleden
  Toen Rsca de rijkste club van België was en de meeste sportieve successen haalde, werden ze dikke nekken genoemd en waren alle titels gekocht terwijl FCB het sympathiek ploegje was van het volk volgens de publieke opinie. Kunnen we dan nu het tegenovergestelde stellen? Blijkbaar niet, haat tegen de grootste club in België zal er blijkbaar altijd zijn en dat zegt veel op zich...
 • Albert de Lovendeghem

  1 maand geleden
  Stel je voor dat er geen artikels meer kwamen over Anderlecht in HLN. Wat een saaie bedoening zou dat worden. Club Brugge staat op kop maar is blijkbaar totaal oninteressant. Het is altíjd én overal Anderlecht. Eigenlijk zijn deze artikels therapeutisch om lezers hun frustraties te laten ventileren. RSCA werkt dus ook goed als psychologisch fenomeen. Prachtig toch!
 1. Carcela weer eens te laat en wordt gestraft door Leye
  Standard
  5

  Carcela weer eens te laat en wordt gestraft door Leye

  Oops he did it again. Mehdi Carcela kwam - zoals wel vaker gebeurde in het verleden - te laat op de afspraak bij Standard. Dat was niet naar de zin van Mbaye Leye. “Mehdi moet een week apart trainen”, aldus de Senegalees. “Kom je te laat, dan speel je niet.” Vorige week irriteerde Carcela ook al op het veld van Oostende, waar Standard met 6-2 verloor. Carcela kreeg toen rood bij een actie waar hij ook zichzelf kwetste.
 1. Umpire voelt zich zwaar geïntimideerd door boze vader van tennisster en vraagt bescherming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”
  Play
  Tennis
  1

  Umpire voelt zich zwaar geïntimi­deerd door boze vader van tennisster en vraagt bescher­ming: “Kan iemand in mijn buurt blijven?”

  11:00
 2. Hallucinant schandaal rond ‘spannendste 2 sportminuten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd
  Play
  Meer sport
  2

  Halluci­nant schandaal rond ‘spannend­ste 2 sportminu­ten van het jaar’ in VS: winnend toppaard blijkt gedopeerd

  12:01