Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen.
Volledig scherm
Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. © Photo News

Hoofdaandeelhouder KVM: “Veljkovic is meester-manipulator die iedereen in zijn web verstrikt”

Belgisch voetbalIn zijn slotpleidooi in de matchfixingzaak heeft de advocaat van Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, de volledige schuld op spelersmakelaar Dejan Veljkovic geschoven. Die laatste wordt beschreven als een "meester-manipulator, die zowel journalisten, leden van het bondsparket, als voetbalbestuurders in zijn web spinde". Opvallend, ook Thierry Steemans (KV Mechelen) wordt niet uit de wind gezet.

  1. Pro League-voorzitter Croonen over voetbal achter gesloten deuren: “Er alles aan doen om snel weer fans toe te laten in stadions”
    Play
    Jupiler Pro League

    Pro Lea­gue-voorzitter Croonen over voetbal achter gesloten deuren: “Er alles aan doen om snel weer fans toe te laten in stadions”

    Pro League-voorzitter Peter Croonen reageerde ontgoocheld op de beslissing van de regering om geen publiek meer toe te laten bij voetbalwedstrijden. “We hebben - gezien de situatie - uiteraard begrip”, aldus Croonen. “We hebben er alles aan gedaan om op een veilige manier publiek toe te laten. Daarvoor zijn protocollen ontwikkeld, die zowel op lokaal, gewestelijk als federaal vlak zijn goedgekeurd. We zijn steeds flexibel geweest om aanpassingen te doen. Het is wat het is, de politiek beschikt over alle informatie om een beslissing te nemen. Wij vertrouwen erop dat die beslissing de juiste is voor de volksgezondheid.”