Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Hoe Bart Verhaeghe en co voor 75 miljoen aandelen kunnen verkopen, maar Club Brugge daar geen cent armer van wordt

Club BruggeDe beursgang van Club Brugge moet zo’n 75 miljoen opleveren. Dat geld gaat naar de verkopende aandeelhouders: Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert en bestuurders Jan Boone en Peter Vanhecke. En toch zal het blauw-zwart geen cent armer maken. Integendeel, het moet op termijn nog meer investeerders naar Brugge lokken. “Dit opent perspectieven om op de kapitaalmarkt schulden aan te gaan. Dat is goedkoper dan aandelen uit te geven.”

9 reacties

 • patrick de bock

  1 jaar geleden
  Ik vertrouw het ook niet, de rijken zullen er uiteindelijk rijker van worden en de naieve supporters zullen achterblijven met een kater(tje)
 • Stefan Van den Steen

  1 jaar geleden
  Investeren op de beurs in sportclubs is zelden winstgevend. Supporter of niet...het gevoel om eigenaar te zijn van een grasspriet kan misschien leuk zijn maar ook niet meer dan dat
 • Erik Noerens

  1 jaar geleden
  Er is maar één zekerheid:de eigenaars worden rijker,supporters blijven achter met de kruimels.
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Als 25 000 supporters ieder 10 aandelen kopen blijven er nog een kleine 3 miljoen over. Institutionele beleggers ga je daar niet voor vinden wegens te onzekere opbrengsten. Zolang men niet met zekerheid kan zeggen wanneer het nieuwe stadion operationeel is, kan men net zo goed Russische roulette gaan spelen in het casino.
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Betrokkenheid is fijn. Heb je dat niet al als je een abonnement of memorabilia (sjaaltje, badeend, ...) koopt? De prijs van deze aandelen lijkt me niet echt representatief voor de intrinsieke waarde. Ochja, het is wat de gek ervoor betaalt, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat men extra gaat cashen op de blinde liefde van de supporter.
 1. PORTRET. Über-WAG Vanessa Hoefkens (47): ooit een weddenschap voor Carl Hoefkens, nu trainersvrouw bij Club Brugge
  PREMIUM

  PORTRET. Über-WAG Vanessa Hoefkens (47): ooit een wedden­schap voor Carl Hoefkens, nu trainers­vrouw bij Club Brugge

  Met Carl Hoefkens (43) als nieuwe coach van Club Brugge krijgen ze er daar in één klap een vlammende trainersvrouw bij. Vanessa D’Hooghe (47): gewezen model, oer-WAG onder de voetbalvrouwen én lookalike van Pamela Anderson. Ze bleek destijds een weddenschap voor Carl, zo ééntje voor één nacht. Maar hij bleef en het koppel - dat twee kinderen kreeg - is intussen 21 jaar getrouwd. Ze liet zich ooit ontvallen: “Ik hou van grote borsten. Het zijn goede vrienden van mij. En van Carl.” Een portret.