Dante Vanzeir en Hans Vanaken.
Volledig scherm
Dante Vanzeir en Hans Vanaken. © Photo News/Belga

Het wordt bloedstollend (toch volgens de cijfers): titelgladiatoren van vorig seizoen houden sportief weer gelijke tred

Jupiler Pro LeagueAlleen Club Brugge kon de titeldroom van Union vorig seizoen nipt versplinteren, met 10 op 12 punten baas in de onderlinge duels. Ook nu lossen beide clubs elkaar niet en wil Union zaterdag zijn Club-complex afschudden. De sportieve cijfers geven Union een reële kans.

7 reacties

 • Kris Pieters

  4 maanden geleden
  Club is zonder discussie de betere ploeg. Anderlecht staat 9de enkel door puur geluk en Van Crombrugge. Eigenlijk is hun plaats momenteel de degradatiezone. Overroepen tot en met
 • Albert de Lovendeghem

  4 maanden geleden
  Union is zonder discussie de betere ploeg. Club staat 4de enkel door puur geluk en Mignolet. Eigenlijk is hun plaats momenteel de linkerzijde. Overroepen tot en met.
 • Nathalie Laporte

  4 maanden geleden
  Union verlengt zijn titel ;-)
 • bruno lemaire

  4 maanden geleden
  Ewel, ik ben Brugge supporter maar als Union zou winnen, ik zou het hen gunnen
 • willem van gool

  4 maanden geleden
  FC Bart staat voor een interessant Europees programma. Ze nemen het dit jaar nog achtereenvolgens op tegen Brighton, Barnsley, Leverkusen, Vitesse en Leicester. Tussendoor ook nog Gent en Antwerp. Ik supporter in de regel voor Belgische ploegen in internationale wedstrijden maar deze keer toch voor Brighton en Barnsley.
 1. “Emoties kunnen onmiddellijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderweireld passeren
  BELGISCH VOETBAL
  31

  “Emoties kunnen onmiddel­lijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderwei­reld passeren

  “Ze waren met twaalf en niet met elf.” Toby Alderweireld was gisteren niet mals voor de spelleiding van ref Lardot na hun bekernederlaag bij Union. Toch hoeft de verdediger van Antwerp niet voor een sanctie te vrezen. Het Referee Department kan zijn woorden wel plaatsen, zegt operationeel directeur Stephanie Forde: “Onmiddellijk na een wedstrijd kunnen de emoties hoog oplopen.” Het bondsparket kan mogelijk wel nog optreden.
 1. Bedrijf van Wouter Vandenhaute en Sporza-anker Catherine Van Eylen factureert volgens ‘Humo’ jaarlijks 500.000 euro aan Anderlecht
  Anderlecht
  70

  Bedrijf van Wouter Vandenhau­te en Spor­za-an­ker Catherine Van Eylen factureert volgens ‘Humo’ jaarlijks 500.000 euro aan Anderlecht

  In het vernietigende ‘Humo’-artikel over niet-uitvoerend Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute komt ook diens vrouw Catherine Van Eylen ter sprake. Volgens ‘Humo’ factureert Vandenhaute aan RSCA via een vennootschap die ook op naam van de Sporza-journaliste staat én moet ze zich laten vervangen telkens als Vandenhaute of Anderlecht negatief in het nieuws komt. Van Eylen zou de komende dagen “haar positie binnen de vennootschap wel herbekijken.”