Jaimy Schallenbergh showt zijn 'skills' op een strand in Doha, de hoofdstad van Qatar. Hij mocht er de voorbije dagen aantreden in de Red Bull Neymar Jr's Five, het officieuze WK straatvoetbal, en werd persoonlijk door de Braziliaanse superster geselecteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaimy Schallenbergh showt zijn 'skills' op een strand in Doha, de hoofdstad van Qatar. Hij mocht er de voorbije dagen aantreden in de Red Bull Neymar Jr's Five, het officieuze WK straatvoetbal, en werd persoonlijk door de Braziliaanse superster geselecteerd. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Het sprookje van Jaimy uit Lier: de onbekende voetballer die door Neymar persoonlijk werd uitverkoren

Een onbekende voetballer die door de Braziliaanse superster Neymar wordt uitverkoren om deel uit te maken van diens ‘global team’: het klinkt als een sprookje en dat was het de voorbije dagen ook voor Jaimy - ‘Jaimynho’ - Schallenbergh (28). Op de Red Bull Neymar Jr’s Five in Doha speelde de Lierenaar niet alleen namens zijn idool, hij ontmoette hem ook. “Voor het eerst in mijn leven stonden de sterren juist”, zegt de getalenteerde sjotter wiens carrière door een moeilijke thuissituatie en een zware knieblessure nooit echt van de grond kwam.